Egy férfi, aki a munkája megszállottja, nem a legegyszerűbb eset, ha a párkapcsolatotokról van szó. A gyakori telefonálás, túlóra, közös program lemondása mind olyan dolog, ami egy idő után kivágja a biztosítékot egy nőnél.

Nincs viszonyom más nővel – mondják szegények.

Ám a nők ezt már elég nehezen hiszik el, és nem is tudom hibáztatni őket azért, mert kétségeik vannak a mondat valóságtartalmát illetően. Hiszen a jelek valóban hasonlóak: eltávolodás, kevesebb közös program, gyakori hívások, üzenetek a nap legfurcsább időszakaiban.

Kombiné, kombiné, csipkés kombiné.

Félre a kombinálással, csajok, mert néha a pasitok tényleg az igazat mondja, nincs elhidegülés, másik nő a háttérben, csak kifogtatok egy munkamániás pasit. A mai rohanó világban ez egyáltalán nem ritka jelenség, rengeteg nő és férfi van, aki szeretne biztos hátteret kialakítani a mai gazdasági körülmények ellenére, és ez bizony gyakran a magánélet rovására megy.

Éljek ezzel együtt?

Dehogy. Illetve, persze, ez nem ilyen egyszerű. Tina B. Tessina terapeuta szerint ilyen esetben nem jó, ha nekitámadtok a párotoknak, de az sem megoldás, ha jámbor asszony módjára félrenéztek. A párotok gyakran túlbuzgó lehet, s noha nem nehezedik rá fentről nyomás, attól még szeretheti a munkáját, elkaphatja a flow-érzés, ilyenkor szólni kell neki, hogy hékás, nem lesz ez így jó!

Üljetek le vele beszélgetni, mondjátok el az érzéseiteket, és hogy szeretnétek, ha több minőségi időt töltenétek együtt. Hozzatok szabályokat, és húzzatok határokat a munka és a magánélet közé. Dolgozhat otthon is hétvégén, de mindenképpen szánjatok egymásra néhány órát, amikor közösen csináltok valamit, és kizárjátok a munkát. Így nem fogjátok azt érezni, hogy mellőzve vagytok, és idegeskedni sem, hogy más állhat a háttérben.

A kétséget ugyanis a közös időtöltés hiánya váltja ki belőletek, ami teljesen normális. Együtt kell kidolgoznotok az egyensúlyt, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

Higgyétek el, menni fog!

Ezek is érdekelhetnek

Emiatt a 7 férfiszokás miatt szakítanak a nők

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!

Törölni, tiltani vagy csak elengedni – Mit csináljatok az exetekkel a Facebookon?

Forrás / Vous