Természetesen, ha egy kapcsolat véget ér, mindkét fél felelős. A férfi és a nő egyaránt tehet róla, persze az cseppet sem biztos, hogy megfelelő arányban. Most azonban azt taglaljuk, hogy a férfiaknak mit nem kellene megtenni - akár akaratlanul is - azért, hogy ne gyilkolják meg lassan, de biztosan a szerelmet.

1. Nem törődik a feleségével

A nők számára a figyelem olyan, mint a levegő, az étel. Létfontosságú. Oké, nehéz napod volt, de attól még magadhoz ölelheted a feleséged. Ha nem mondod el neki, mennyire fontos a számodra, és hogy mennyire szereted őt, azt fogja leszűrni belőle, hogy már nincs szükséged rá. Őt nem az érdekli, te mit gondolsz, hanem az, amit cselekszel.

2. Nem támogatja a feleségét

A nők folyton a férjeikkel dicsekednek, mert tudják, ez mennyire fontos a pasiknak. De ez nem jelenti azt, hogy nekik nincs szükségük a férfiak támogatására. Mert éppen finomat főztek, mert intelligensek, mert értelmesek, mert odaadóak, vagy mert fantasztikus feleségek – legyen szó bármiről, nekik is kijár a dicséret.

3. Unja a romantikát

Még emlékszel, milyen volt a kapcsolatotok kezdetén? Virágok, zeneszó, apró meglepetések, gyertyafényes vacsorák… ezek mind táplálékként szolgálnak a női lelkeknek, feltöltik őket energiával, és elhitetik velük, hogy a szerelem még ott szikrázik köztetek. A romantikától a nő kivirágzik, életre kap. Ne engedd, hogy a hétköznapok rutinja tönkretegye a kapcsolatod, 5, 15 vagy akár 30 év múlva sem.

4. Túl sokat kritizál

A kapcsolatod kezdetén talán nem volt ennyi elvárásod a feleségeddel szemben, de ne feledd, akkor csak ti ketten voltatok, se gyerek, se háztartás, se túlterheltség, se időhiány. Az élet mindig rátesz egy lapáttal, és amúgy a kritikával nincs baj – fontos összetevője egy házasságnak, de nem mindig épít, hanem rombol is. Attól, hogy percenként a szemére hánysz valamit, nem lesz jobb feleség, azonban lerombolhatod az önértékelését, és te már nem a férj, hanem egy zsarnok leszel számára.

5. Folyton összehasonlítgat

Egy kérdés: szeretnéd, ha a feleséged rendszeresen más férfiakhoz hasonlítgatna? Ha például azt mondogatná neked, hogy a főnökének milyen jó bicepsze van, vagy hogy milyen szerencsés a szomszédasszonya, mert a férje igazi konyhatündér, „veled ellentétben”? Nem hinnénk, hogy ezek a szavak boldoggá tennének. Ahogy téged zavarna, úgy zavarja őt is. Csupa rossz gondolatokat ültetnél el a fejébe, és valószínű, hogy elveszítené a beléd vetett bizalmát. Ettől pedig csak egy lépés választ el a lavinától…

Ezek is érdekelhetnek

Mondatok, amelyek garantálják a szakítást

A megcsalás 9 fajtája - melyiket nem bocsátanád meg?

7 főbűn, amivel kinyírhatod a szexuális életeteket

Forrás / Blikk Rúzs