Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
HER

Melegszendvics másképp - 3 változatban



Ki ne emlékezne a sulibüfékben, egyetem környéki kiskocsmákban árult melegszendvicsekre, vagy azokra, amelyek a koliban készültek - valószínűleg rémesek lehettek mai szemmel nézve, de az emlékek és a nosztalgia távolsága megszépíti őket. Ettől függetlenül a melegszendvics tényleg irtó jó és praktikus megoldás, és zseniális étel a maga egyszerűségében, ha azt a keveset, ami kell neki, megadjuk - a legjobb alapanyagokból.

HERrecept recept

Nyúlós sajt, ropogós kenyér, ennyi már elég is a boldogsághoz, és nem kell elrontani úgynevezett "löncshússal" vagy darált párizsiból kevert melegszendvicskrémmel. Persze ízlés kérdése, és lehet retro "szendókat" is készíteni, de ha igazán jót szeretnénk, elég a sajt és a kenyér mellé pár szelet bacon, egy alma, maréknyi rukkola vagy bébi spenót, egy kis fej lilahagyma, de gyakorlatilag bármi sokkal természetesebbet is pakolhatunk a kenyérszeletek közé, mint a konzerv hús vagy a legolcsóbb felvágott. Gyors, kiadós, laktató, pár perc alatt megvan - igazi főnyeremény.

Valószínűleg sokan emlékeznek még a klasszikus alumínium kis szendvicssütőre, sok háztartás egyik legfontosabb darabja volt, de mára átvette a helyét a kontakt grill, amiben nagyon egyszerűen és gyorsan átsül a melegszendvics, de igazából egy egyszerű serpenyő is tökéletes a melegszendvicshez - igen, a sütőt sem kell bekapcsolni, hogy mennyei melegszendvicsünk legyen. Jöjjön 3 receptötlet bizonyságként!

HERrecept recept

Melegszendvics baconnel

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 8 szelet bacon, 2 marék reszelt sajt

Elkészítés: Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, a baconszeleteket ropogósra sütjük benne. Közben a kenyérszeletek felén elosztjuk a reszelt sajt felét, rárakosgatjuk a sült bacont, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, lezárjuk a maradék kenyérszeletekkel. A serpenyőből a baconből kisült zsírt felét kiöntjük egy tálkába, a serpenyőbe tesszük a 4 szendvicset, 2-3 perc alatt az egyik oldalon megsütjük, majd megfordítjuk, a maradék zsiradékot a serpenyőbe öntjük, de nem a szendvicsre, hanem alá, és 2 perc alatt készre sütjük.

HERrecept recept

Melegszendvics almával

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 1 alma, 2 evőkanál vaj, 2 marék reszelt cheddar - vagy más karakteresebb - sajt

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk. A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük minden oldalukon vajjal, a felét megszórjuk reszelt sajttal, kirakjuk az almaszeletekkel, jöhet a maradék sajt, majd befedjük a maradék vajas kenyérszeletekkel. Serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt, kontakt sütőben 2-3 perc alatt megsütjük.

HERrecept recept

Melegszendvics mediterrán módra

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 1 golyóbis mozzarella, 1 kis fej lilahagyma, 1 paradicsom, 1 marék rukkola, 2 evőkanál vaj, só, bors

Elkészítés: A lilahagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük a oaradicsommal és a mozzarellával együtt. A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük minden oldalukon vajjal, kirakjuk a paradicsomszeletekkel, a mozzarella felével, mehet rá a lilahagyma és a rukkola, sózzuk, borsozzuk, befedjük a mozzarellával és a maradék vajas kenyérszeletekkel, és serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt, kontakt grillben 2-3 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Alakbarát palacsinta - alaprecept 2 hozzávalóval és variációkkal

A 3 leghatékonyabb villámdiéta

Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból

Forrás / Cookta

Tovább
0

Csokis muffin egészségesen és nagyon zabosan



Nem, igazából nem vagyunk zabos hangulatban, de a gluténmentesen is beszerezhető zabból megint egy elképesztően finom változat készült. Süti, mégpedig csokis, puha, illatos, egyszerű – ami desszert, de akár reggeli és uzsonna is lehet, a zabkása alternatívájaként.

Majdnem olyan állagú, mint a brownie, kívül finoman roppan, belül szinte krémes, meglehetősen csokis, készülhet akár mindenmentesen, de akinek ez nem fontos, tojással és cukorral is nagyon finom, ami ráadásul napokig puha marad, mármint ha marad, vagyis el nem fogy szélsebesen.

Ez a zabos muffin nagyon egyszerűen összeállítható, fűszerekkel és belevalókkal jól variálható, piknikre, uzsonnára, de egy kávé mellé reggelinek is ideális, egy jól záródó dobozban a hűtőben egész héten bármikor jó szolgálatot tehet. Kanalas változatunkhoz még mérleg sem kell!

Csokis muffin zabpehellyel

Hozzávalók:

  • 12 púpos evőkanál apróbb szemű zabpehely
  • 6 csapott evőkanál holland kakaópor
  • 6 evőkanál barna cukor vagy méz (vagy alternatív édesítő)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • maréknyi mazsola, vörös áfonya, bármilyen aszalt gyümölcs
  • 2,5 dl tej (vagy növényi tej)
  • 2 evőkanál lenmagpehely 5 evőkanál vízzel elkeverve (vagy 2 tojás)

Elkészítés: A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk először a tej (vagy magtej) felét, majd a tojást vagy a lenmagpehely-víz keverékét, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet (magtejet).

A masszát egyenletesen elosztjuk egy 12  adagos muffinformába, és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol 30-35 perceig sütjük. Tűpróbával, fogpiszkálóval ellenőrizhető, hogy kellően átsült-e, direkt jó, ha a belseje kicsit ragacsos...

Ezek is érdekelhetnek

Puha vajas gofri egyszerűen, békebeli belga recepttel

Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból

Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges

Forrás / Cookta

Tovább
0

Puha vajas gofri egyszerűen, békebeli belga recepttel



A gofri talán az egyetlen étel, ami felveheti a versenyt a palacsintával - mind népszerűségben, mind egyszerűségben, a változatok számosságáról nem is beszélve. Ez a vajas gofri nagyon puha és illatos tésztájú, ugyanakkor könnyed, pihentetni nem kell, azonnal süthető, így hétvégi kényeztető reggelinek is tökéletes.

A gofri tésztája rengeteg módon készülhet, vannak sütőporos és élesztős változatok, de ebbe a békebeli belga receptbe egyik sem kell, mégis istenien könnyű és puha a tésztája. A titok a tojásfehérje és a vaj megfelelő aránya, fantasztikusan kiegyenlítik egymást ebben a gyorsan és egyszerűen összeállítható tésztában, és a vajtól nagyon finom és illatos lesz a gofri, és ha van maradék tojásfehérjénk, annak eltűntetésére is ideális, mert nem egész tojás, hanem csak fehérje kell hozzá.

Természetesen frissen a legfinomabb, de egyébként másnapra is puha marad, egy kenyérpirítóban pedig tökéletesen felfrissíthető, ha marad belőle, sőt akár le is fagyasztható máskorra, és bármikor varázsolhatunk friss gofrit belőle egy kicsit átforrósítva a pirítóban...

Puha vajas gofri

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • csipet só

Elkészítés: A tejet és a felkockázott vajat egy lábasban tűzre tesszük, és addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. Közben a tojásfehérjéket a cukorral és a vanília-kivonattal elektromos habverővel kemény habbá verjük.

A lisztet egy keverőtálba kimárjök, hozzáadjuk a csipet sót, majd hozzáöntjük a vajas tejet, kézi habverővel simára keverjük, majd fellazítjuk 2-3 evőkanál tojáshabbal, végül beleforgatjuk az összes tojáshabot.

Pihentetés nélkül süthetjük a gofrikat felforrósított sütőben, kikenni sem kell, mert elég vaj van a tésztában. Pár perc alatt szép aranyszínűre sütjük, és porcukorral tálaljuk, ízlés szerint dzsemet, friss gyümölcsöt vagy öntetet, tejszínt, Nutellát kínálva mellé…

Ezek is érdekelhetnek

Bögrebrownie - gyors csokis süti egészségesen

Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból

Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges

Forrás / Cookta

Tovább
0

Bögrebrownie - gyors csokis süti egészségesen



Sorsfordító recept lehet sokaknak ez az egészséges csokis bögresüti, már finoman szólva is, mert nem kell vele pepecselni, villámgyors, mikróban pár perc alatt kész, akár reggelinek, akár gyors nassolnivalónak is tökéletes, glutén- és laktózmentes változatban is készíthető, és lelkiismeret-furdalás nélkül kanalazgatható!

Annyira egyszerű, gyors és bámulatosan finom ez a kis csokis bögresüti, állagra leginkább a brownie-ra hasonlít, szaftos, intenzíven csokis, és egészen biztosan nem okoz lelkiismeret-furdalást még diétázás esetén sem. Egyszemélyes, egyetlen kis tálkában vagy bögrében kikeverhető, önmagában is isteni, de az alaprecept ráadásul ízlés szerint változatosan variálható, tehetünk bele pár szem málnát vagy áfonyát, darabolt mandulát, mogyorót vagy diót, akár egy pici csokicseppet, mindenhogy isteni finom...

Egyébként sima liszttel és cukorral, tehéntejjel is működik a recept, ha valakinek nem számít a cukormentesség vagy az allergének, ha pedig nincs zabpehelylisztünk, sima zabpehelyből késes robotgépben pikk-pakk elkészíthetjük magunk is.

Bögrebrownie vagy csokis bögresüti

Hozzávalók adagonként:

  • - 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • - 1/2 kávéskanál sütőpor
  • - 1 evőkanál kakaópor
  • - 1 teáskanál sztévia
  • - 1/2 kávéskanál vanília-kivonat
  • - 1 evőkanál kókuszzsír - folyékonyan
  • - 3 evőkanál (növényi) tej
  • - 1 tojásfehérje

Elkészítés: Az összes alapanyagot egy kisebb bögrébe, szufléformába vagy tálkába tesszük, villával homogén masszává keverjük, majd mikróba tesszük, és 1000 Watton 1 percig sütjük. A sütési idő mikrónként változhat, illetve az is befolyásolhatja, hogy milyen edényben sütjük, mennyire vastag tésztának kell átsülnie, így ha nem megfelelő még, akkor tegyük vissza 15 másodpercre, majd ismét ellenőrizzük...

Pár percet hagyjuk hűlni, majd ehetjük is, de langyosan is nagyon finom!

Ezek is érdekelhetnek

A 3 leghatékonyabb villámdiéta

Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból

Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges

Forrás / Cookta

Tovább
0

Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges



A sárgadinnyét leginkább csak magában fogyasztjuk, pedig pofonegyszerűen elegáns és izgalmas levest is varázsolhatunk ebből az egészséges gyümölcsből. Hűsít, frissít, minden kanálnyi belőle igazi ízbomba!

HERrecept  recept leves nyár gyümölcs egészség

Jeges sárgadinnyeleves

Hozzávalók: 

  • - 1 közepes sárgadinnye
  • - 1 kis pohár joghurt
  • - 1 evőkanál méz
  • - 6-8 bazsalikomlevél
  • - csipetnyi őrölt csili
  • - 2-3 evőkanál citromlé
  • - só, bors
  • - parmezánszeletkék vagy szárított sonka a tálaláshoz

Elkészítés: A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd a héjat levágjuk, felkockázzuk. A felét turmixgépbe tesszük a bazsalikomlevelekkel, és egészsen simára mixeljük, majd az összes többi alapanyagot is hozzáadjuk, és selymesre turmixoljuk, megkóstoljuk, ízesítjük még, ha szükséges.

A hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd átkeverjük és tálaljuk, ízlés szerint parmezánszeletkéket vagy szárított sonkát kínálhatunk mellé, hogy az édes-sós ellenpár még hatásosabb legyen.

HERrecept  recept leves nyár gyümölcs egészség

Ezek is érdekelhetnek

Alakbarát palacsinta - alaprecept 2 hozzávalóval és variációkkal

A 3 leghatékonyabb villámdiéta

Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból

 

Forrás / Cookta

Tovább
0
«
12