Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
HER

Kétbalkezesek is elkezdhetik: 13 villámgyors tökfaragási tipp Halloweenra



Ha idén is az utolsó pillantara hagytad volna a tökfaragást, akkor adunk néhány gyors és hatékony tippet, hogyan lesz szuperfélelmetes a tökfejed még úgy is, ha minimális kézügyességel áldott meg a sors!

ünnep videó tipp

  1. Ne a kalapját vágd le a töknek, vágd ki alul, így csak rá kell majd raknod a gyertyára, mint egy búrát!
  2. Használj fagylaltos kanalat a kaparáshoz: nagyobb adagokban tudod kilapátolni belőle a magházat és a magokat!
  3. Rajzold meg a tökarcot alkoholos filccel, amit körömlakklemosós vattával könnyedén eltávolíthatsz a felületről, ha készen vagy a faragással, vagy, ha elvétetted a grafikát.
  4. Ha papíron tervezted meg az mintát, rögzítsd a tökre celluxszal, és a minta szélét szúrkáld végig egy rajzszöggel, majd az apró lyukak mentén faragj!
  5. Elrontottad a tököd foghíjas száját? Egy-egy, a tökhúsból kivágott pótfogat, egy fogpiszkálóval rögzíthetsz utólag is!
  6. A rémpofa vérfagyasztó külsejét fokozandó, a szájnyílásba bepattinthatsz egy műanyag vámpír-protkót.
  7. Ha ez nem lenne elég piros visszal megcsöpögtetheted a fogsort és környékét!
  8. Ha félsz a gyertyától, led-es mécsessel vagy foszforeszkáló-kristályos pálcikákkal is kivilágíthatod a tököt.
  9. Ha nem vagy a kések barátja, egy kis kézifúró jó szolgálatot tehet a díszítés elkészítésekor.
  10. Ha megkímélnéd magad a faragástól - fess! A mintát vágd ki öntapadós fóliából, és fújd vagy fesd le akrilfestékkel a tököt. Ha azt szeretnéd, hogy a tök így is világítson a sötétben, a leragasztott, festetlen felületeket kezeld le utólag fluoreszkáló festékkel! A para garantált!
  11. Ha van olyan masszív, fém sütikiszúró formád, ami kibír egy-két kalapácsütést - IKEA-sok előnyben - akkor azokat is felhasználhatod a cifra minták elkésztéséhez. Még faragás előtt (!!) ráilleszted a formát a tökre, belevered egy kalapáccsal, majd kihúzod. A tök kibelezése után, a kivágott forma könnyedén benyomható!
  12. Halloween-partit tartasz? Legyen a tálalás is a dekor része: vájj ki egy tököt, tedd bele a csipszestálat, és máris kész a tematikus kínáló!
  13. Ugyanez alkalmazható sörös vagy boros üvegre is.

Ha nehéz elképzelni, akkor itt egy videó hozzá - jó szórakozást

Ezek is érdekelhetnek

Melegszendvics másképp - 3 változatban

Alakbarát palacsinta - alaprecept 2 hozzávalóval és variációkkal

Puha vajas gofri egyszerűen, békebeli belga recepttel

Forrás / Mindmegette.hu

Tovább
0

Alakbarát palacsinta - alaprecept 2 hozzávalóval és variációkkal



A közelgő bikiniszezonra koncentrálva az ember kutatja az egyszerű és finom, de diétás recepteket. Nos, ez a palacsinta 10 perc alatt kész, 2 alapanyaggal is finom, de egy kicsit még fel is turbózható. Ötletek, recept és videó!

HERegészség HERrecept recept videó palacsinta

Nem csalás, nem ámítás, tényleg egészséges és alakbarát, gyors és finom, lisztmentes, tejmentes, mégis palacsinta - banánnal és tojással. 6 féltenyérnyi pufi palacsintához 2 tojás és egy szép érett banánra van csak szükség, amit pépesítünk és összekeverünk, majd olajjal kikent serpenyőben pár perc alatt megsütünk. A textúrát és az édességet a banán adja, tökéletes, ruganyos, az amerikai palacsintához hasonló lepénykéket kapunk.

Nem kell ragaszkodnunk a "csak 2 alapanyaghoz", játszhatunk a "tésztával" és a tálalással is. Nagyon jól illik hozzá

  • - egy kis őrölt fahéj
  • - 1 kávéskanálnyi vanília-kivonat
  • - csipetnyi őrölt gyömbér
  • - esetleg egy kis reszelt citromhéj, narancshéj
  • - adhatunk hozzá 1 evőkanál kakaóport és 2 evőkanál vizet, így csokis palacsintát süthetünk
  • - egy csipet sütőporral könnyedebbé, pufibbá tehetjük
  • - adhatunk hozzá 1-2 evőkanál kókuszreszeléket is

Tálaláskor meglocsolhatjuk egy kevés juharsziruppal vagy pici mézzel, lekvár helyett pedig friss gyümölcsöt - eper, málna - pürésíthetünk öntetként.

Ezek is érdekelhetnek

A 3 leghatékonyabb villámdiéta

Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból

Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges

Forrás / Cookta

Tovább
0