A sárgadinnyét leginkább csak magában fogyasztjuk, pedig pofonegyszerűen elegáns és izgalmas levest is varázsolhatunk ebből az egészséges gyümölcsből. Hűsít, frissít, minden kanálnyi belőle igazi ízbomba!
Jeges sárgadinnyeleves
Hozzávalók:
- - 1 közepes sárgadinnye
- - 1 kis pohár joghurt
- - 1 evőkanál méz
- - 6-8 bazsalikomlevél
- - csipetnyi őrölt csili
- - 2-3 evőkanál citromlé
- - só, bors
- - parmezánszeletkék vagy szárított sonka a tálaláshoz
Elkészítés: A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd a héjat levágjuk, felkockázzuk. A felét turmixgépbe tesszük a bazsalikomlevelekkel, és egészsen simára mixeljük, majd az összes többi alapanyagot is hozzáadjuk, és selymesre turmixoljuk, megkóstoljuk, ízesítjük még, ha szükséges.
A hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd átkeverjük és tálaljuk, ízlés szerint parmezánszeletkéket vagy szárított sonkát kínálhatunk mellé, hogy az édes-sós ellenpár még hatásosabb legyen.
Ezek is érdekelhetnek
Alakbarát palacsinta - alaprecept 2 hozzávalóval és variációkkal
A 3 leghatékonyabb villámdiéta
Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból
Forrás / Cookta