Nem, igazából nem vagyunk zabos hangulatban, de a gluténmentesen is beszerezhető zabból megint egy elképesztően finom változat készült. Süti, mégpedig csokis, puha, illatos, egyszerű – ami desszert, de akár reggeli és uzsonna is lehet, a zabkása alternatívájaként.
Majdnem olyan állagú, mint a brownie, kívül finoman roppan, belül szinte krémes, meglehetősen csokis, készülhet akár mindenmentesen, de akinek ez nem fontos, tojással és cukorral is nagyon finom, ami ráadásul napokig puha marad, mármint ha marad, vagyis el nem fogy szélsebesen.
Ez a zabos muffin nagyon egyszerűen összeállítható, fűszerekkel és belevalókkal jól variálható, piknikre, uzsonnára, de egy kávé mellé reggelinek is ideális, egy jól záródó dobozban a hűtőben egész héten bármikor jó szolgálatot tehet. Kanalas változatunkhoz még mérleg sem kell!
Csokis muffin zabpehellyel
Hozzávalók:
- 12 púpos evőkanál apróbb szemű zabpehely
- 6 csapott evőkanál holland kakaópor
- 6 evőkanál barna cukor vagy méz (vagy alternatív édesítő)
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- maréknyi mazsola, vörös áfonya, bármilyen aszalt gyümölcs
- 2,5 dl tej (vagy növényi tej)
- 2 evőkanál lenmagpehely 5 evőkanál vízzel elkeverve (vagy 2 tojás)
Elkészítés: A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk először a tej (vagy magtej) felét, majd a tojást vagy a lenmagpehely-víz keverékét, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet (magtejet).
A masszát egyenletesen elosztjuk egy 12 adagos muffinformába, és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol 30-35 perceig sütjük. Tűpróbával, fogpiszkálóval ellenőrizhető, hogy kellően átsült-e, direkt jó, ha a belseje kicsit ragacsos...
Ezek is érdekelhetnek
Puha vajas gofri egyszerűen, békebeli belga recepttel
Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból
Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges
Forrás / Cookta