Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
HER

Tuti tippek szingliknek!



Ahelyett hogy, önsajnálatba temetkeznél, fedezd fel a dolgok jó oldalát és vedd kezedbe sorsod irányítását! Éld ki magad! Hajrá csajok!

Bizonyára sokan kerültünk már abba a helyzetbe, hogy véget ért egy hosszabb kapcsolatunk, mi pedig elveszettnek éreztük magunkat egyedül. Míg problémáink nem csökkentek, mi ott álltunk magunkra hagyatva az élet kihívásaival, esélyt se látva a pozitív folytatásra.

Nos, lehet így is csinálni. Azonban a kilábalásra létezik egy sokkal jobb módszer is.

Tegyél lépéseket…

Mondj igent minden kínálkozó lehetőségre, amellyel új dolgokat tanulhatsz, fejlődhetsz, vagy új embereket ismerhetsz meg!

Nem félj belemerülni komolyabb érzelmi kapcsolatba!
Ha nem bízol meg senkiben, sosem tapasztalod meg erős kötelékek kialakulását. Ne félj kitárulkozni mások előtt, mutasd ki, hogy te sem vagy sebezhetetlen!

Határozd el, hogy megváltoztatod életed azon részeit, vagy azokat a tulajdonságaidat, amelyek nem szeretsz! Csak te vagy képes a saját életedet jobbá tenni. Ne foglalkozz azokkal, akik szerint azért nem találod a hozzád illőt, mert túl válogatós, túl kövér, túl öreg, túl stb. vagy!

Kerüld el a negatív emberek társaságát! Az ilyen személyekből dől az önsajnálat, szavaik pedig tele vannak félelemmel. Ne hagyd, hogy átragadjon rád a hangulatuk, különben elszívják az energiádat!



Használd ki az időt, foglalkozz olyan dolgokkal, amelyeket csak szingliként tehetsz meg! Utazz el valahová teljesen egyedül, élvezd, hogy nem kell senkivel sem megbeszélned az útitervet! Most nincs, aki azt mondaná neked, hogy lusta vagy, ha egész nap csak a TV-t bámulod. Ahhoz, hogy feldobd magad, elég, ha egyszer-egyszer kipróbálsz egyet a „nem tehetem, mert” dolgok közül.

Szánj magadra egy kis időt és pénzt! Menj el egy kényeztető masszázsra, fodrászhoz vagy manikűröshöz. Minden, ami széppé tesz, a lelkedet is felvidítja.

Néha egy apróság is elég lehet ahhoz, hogy elkenődj. Ilyenkor próbáld inkább a dolgok pozitív oldalát nézni, hiszen mennyivel jobban hangzik, ha azt mondjuk, hogy a pohár félig tele van, mintha azt, hogy félig üres…

Találd fel magad… Lapozgasd a helyi újságot, hátha van olyan szervezet, vagy alapítvány, ahol önkénteseket keresnek! Csatlakozz az egyik vallási közösséghez, ha az tesz boldoggá! Keress olyan lehetőségeket, ahol továbbfejlesztheted képességeidet. Jelentkezz valamilyen tanfolyamra, ezzel növelve az ismereteidet!

Most, hogy egyedülálló vagy, rá kell jönnöd, hogy vannak olyan barátaid, vagy rokonaid, akik úgy gondolják, hogy ez az állapot nem normális és mindenki, aki szingliként él egy idő után elkeseredetté válik. Ne hagyd magad kitenni az ilyen támadásoknak! A legjobb, ha nem veszel róluk tudomást.

Menj el sportolni a közeli edzőterembe, jár el uszodába, vagy válassz olyan mozgást, amivel le tudod vezetni a felgyülemlett feszültséget! Szólj a barátnőidnek is, hogy csatlakozzanak!



Rendezz szingli-partit! Szólj az egyedülálló barátaidnak, hogy ugorjanak át este, és mindenki hozzon magával még egy, egyedül élő ismerőst!

Figyelj magadra és másokra… Bárki, akivel ezután találkozol, új dolgokkal ismertethet meg. De légy óvatos! Olyan embert válassz, aki pozitív hatást gyakorol rád, ne pedig olyat, aki érzelmileg letaglóz! Bizonyos dolgokat, egyszerűbb más tapasztalataiból megismerni, jobb, ha nem mindig a saját kárán tanul az ember. Lehet, hogy sebezhető vagy, de azért nem hülye. Ne hagyd, hogy pénzt csaljanak ki tőled, vagy valamilyen módon megkárosítsanak!

Beszélj egy pszichiáterrel, ha úgy érzed, szükséged van rá! Ha nem akarsz orvoshoz fordulni, felhívhatod a lelki-segély szolgálatot is. Az önismeret fejlesztése az egyik legjobb módja a kudarcok feldolgozásának és a helyes út meglelésének. Olvasd el a témában fellelhető legérdekesebb könyveket, hogy ez által találj választ életed nagy problémáira! A szingliség a legalkalmasabb időszak arra, hogy átgondold, melyek számodra a legfontosabb értékek az életben, mi az, amin változtatni szeretnél, és milyen emberre van szükséged ahhoz, hogy megtaláld a boldogságot. Ne félj élni ezzel a lehetőséggel!

Ezek is érdekelhetnek

5 tipp, hogy ne aggódj tovább a szingliséged miatt

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Miért félsz boldognak lenni?

Forrás / JOY

Tovább
0

5 tipp, hogy ne aggódj tovább a szingliséged miatt



Persze nem egyszerű csak úgy félreállítani a magányosság miatt érzett szorongást egy szinglinek sem, ugyanakkor vannak pozitív erejű gondolatok, amik ilyenkor segíthetnek. Ha az utóbbi időben aggódtál a szerelmi életed hiányosságai miatt, most mutatunk 5 ötletet, ami könnyebbé teheti ezt a néha kétségbeejtő időszakot.

1. Minden esélyed megvan a pártalálásra

Minél idősebb egy egyedülálló, annál jobban kétségbeesik a lehetőségeinek szűkülése miatt. Ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy a párválasztás és a megállapodás az utóbbi években jelentősen kitolódott. Manapság már teljesen természetes, hogy valaki 40 éves korában vág bele a házasságkötésbe. Egy szingli sincs teljesen egyedül a magány problémájával, éppen ezért valójában rengeteg lehetősége van párra találni.

2. Változnak az igények

Huszonévesen kevesen aggódnak amiatt, hogy nem találnak párra, éppen ezért ilyenkor még csak alakulóban vannak a tényleges igények. Fontosabbak a külső, felszínesebb értékek, majd ahogy haladnak előre az időben, és egyre több potenciális partneren vannak túl, egyre világosabb lesz, kivel szeretnének megállapodni. Ebben a korban már a belső értékek lesznek a fontosak, és ha ezt szem előtt tartják az egyedülállók, kibővül a lehetséges partnerek száma olyanokra, akiknek eddig talán nem sok esélyt adtak.



3. A szerelem nem egyenlő a teljesítménykényszerrel

Sokszor a környezetük azzal próbálja vigasztalni a szingliket, hogy ők sem értik miért nincs párja egy ilyen okos és vonzó egyedülállónak. Sajnos ez részben azért káros, mert az illetőt is meggyőzi arról, hogy nem az ő hibája, hogy nincs partnere. Másrészt a szerelmet nem lehet megtalálni ilyen teljesítményelv alapján, tökéletes társ és párkapcsolat sem magától létezik. A lényeg, hogy egymásnak tökéletesek legyenek, és ehhez a legfőbb alap a közös értékek, érdeklődési kör, és humorérzék.

4. A házasság nem old meg mindent

A legtöbb egyedülálló úgy tekint a házasságra, mint egy főnyereményre, amit ha elér, akkor a társadalom teljesértékű tagjának fogja tekinteni. Már beállt a sorba, teljesítette a kvótát, innentől lehet hátradőlni. Pedig sok házas éli meg a társasmagányt és az elhidegülést, mert úgy mentek bele a házasságba, hogy nem volt meg a megfelelő érzelmi és értékrendbeli alap. Sokszor egy legjobb barát, vagy családtag, akivel mélyebb gondolatokat és érzéseket is meg lehet osztani, érzelmileg hasonló pozitívumokkal jár, mint egy jó házasság.

5. A szingliségnek is van jutalma

Alapvetően mind vágyunk a társra, vagy társaságra, de ahogy a szingliség valakinek taszító, úgy bizonyos egyedülállóknak a házassággal és a kapcsolattal járó kötöttségek negatív hatással lehetnek a boldog összképre. Az egyedülállók személyes szabadsága gyakorlatilag korlátlan, tetszésük szerint alakíthatják az életük, többet is járnak társaságba, mint a házasok. Összeségében elmondható róluk, hogy a személyes céljaik elérése miatt elégedettebbek lehetnek az életükkel. 

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Forrás / Vagyok Neked

Tovább
0

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni



Mi, emberek, alapvetően szociális lények vagyunk, és nem érezzük jól magunkat egyedül – de ez nem azt jelenti, hogy pár nélkül teljesen el vagyunk veszve. Kutatások kiderítették, hogy tudományos szempontból is sokszor egészségesebb szinglinek lenni, mint párkapcsolatban élni, ilyenkor ugyanis jobban fejlődik a személyiségünk, és erősebbek a szociális kapcsolataink is.

HERpárkapcsolat szingli párkapcsolat

A társadalmunk a páros létre van berendezkedve: minden egyszerűbb, olcsóbb, gyorsabb akkor, ha megosztjuk valakivel az életünket. Ez már az őskorban is hasonlóan zajlott, hiszen ekkor nagyobb esélyünk volt mind a túlélésre, mind a génállományunk továbbörökítésére, ha volt mellettünk egy pár, aki elzavarta a tigriseket, és áldásos munkával segített a gyereknemzésben.

Csakhogy egyre több tudományos kutatás bizonyítja, hogy a szingliség legalább annyi előnnyel jár, mint a páros élet

– hiszen ma már nem kell tigriseket ijesztgetni, és nem feltétlenül van szükségünk a gyerekvállaláshoz sem férfitársaink segítségére (bár azért nem árt, ha vannak, de nélkülük is meg tudjuk oldani a helyzetet). Egy 2015-ös tanulmány szerint a szingli emberek sokkal komolyabb szociális hálóval rendelkeznek, ami elengedhetetlen a mentális egészséghez. Ha nincs párunk, sokkal inkább kezdeményezzük a találkozókat a barátainkkal, hiszen nincs az a csábító alternatíva, hogy bekuckózzunk a pasinkkal, és ne csináljunk egész nap semmit. Egy 2008-as tanulmány azt is kimutatta, hogy mennyire fontos ez a szociális háló számunkra:

azok az emberek, akik több baráttal rendelkeznek, kevésbé mutatják az öregedés jeleit, és általánosságban véve is sokkal boldogabbak, mint azok, akiknek kevés barátjuk van.

Több kutatás bizonyította azt is, hogy testileg is egészségesebbek vagyunk, ha nincs komoly párkapcsolatunk, hiszen ilyenkor több időnk van mozogni, és arra is figyelünk, hogy a jövőbeli pasinak minél csinosabbak legyünk. Ez, bármennyire rosszul is hangzik, egy hosszú távú kapcsolatban sokszor eltűnik.

Ráadásul, ha egyedül vagyunk, a kreativitásunk és a produktivitásunk is a tetőfokára hághat, hiszen nincs senki, aki elvonja a figyelmünket az önmegvalósítástól. Ez persze nem azt jelenti, hogy a párkapcsolatban élők nem lehetnek kreatívak és sikeresebbek, de nekik több dolog van, ami elterelheti a figyelmüket – hiszen a munka helyett előszeretettel választhatjuk a barátunkkal töltött időt, amiért, lássuk be, senki nem hibáztathat minket.

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!

5 női szeretőtípus, aki nem is akar kilépni ebből a szerepből

Forrás / Vous.hu

Tovább
0