Tedd a szívedre a kezed és valld be: a takarítást te is inkább halogatni szereted. Pedig vannak apró trükkök, amelyek segítségével gyorsan és könnyedén letudhatod a legmacerásabbnak tűnő házimunkákat is. Adunk 5 bevált tippet!

HERotthon takarítás tipp

1. Az örök mumus: a tűzhely

A tűzhelyre száradt ételmaradványok eltüntetéséhez környezetbarát alternatívaként a két örök klasszikust, az ecetet és a szódabikarbónát vesd be: egy szórófejes üvegbe tegyél egy evőkanál szódabikarbónát és egy kanál ecetet. Önts a folyadékba két-három csepp zsíroldó mosogatószert, és engedd fel egy fél pohár vízzel. Fújd be a makacs foltokat, várj 10-15 percet, majd egy szivaccsal egyszerűen töröld le az odaégett szennyeződéseket.

2. A gordiuszi csomó: a gyerekszoba

Úgy érzed, lehetetlen rendet tartani, és gyorsan kitakarítani a gyerekszobát? A helyzet megkönnyíthető néhány praktikus tárolóval, amelyek rengeteg játékot és műanyag kacatot képesek elnyelni vagy éppen rendszerezni. Mi sem egyszerűbb, igaz?

3. Tiszta, illatos mikró pillanatok alatt

Szeretnél gyorsan megszabadulni a mikró belsejére tapadt ételmaradványoktól? Tegyél egy tálba citromos vizet, és melegítsd 10 percig, utána egy tiszta ronggyal alaposan dörzsöld át a mikró belső oldalait. A citromos gőz feloldja a szennyeződéseket, így könnyen tisztítható és friss illatú lesz.

HERotthon takarítás tipp

4. Csillogó fürdőszoba

A fugában hamar megülnek a szennyeződések, amik valljuk be, nem túl esztétikus látvány. Egyszerű házi praktikával ez a probléma is kivédhető: oldj fel 1 liter langyos vízben 2 evőkanálnyi mosószódát és egy kisebb kefe segítségével a mosószeres vízzel takarítsd le a csempéket. Végül a felületet alaposan öblítsd le vízzel és puha ronggyal töröld át.

5. A jolly joker: az ecet

Az ecet kiváló vízkőoldó, használhatod vízforralók, kávéfőzők, mosógép vízkőmentesítésére. Sőt, ha az ablaküveget ecetes vízzel mosod le, még fényesebb hatást érhetsz el, és a foltok miatt sem kell aggódnod. Szóval mindig legyen otthon ecet!

Ezek is érdekelhetnek

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

10 mondat Madonnától, amit minden nőnek ismernie kell

Miért félsz boldognak lenni?

Forrás / Lakáskultúra.hu