Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
HER

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!



Kicsi vagy még, kincsem, nem érted az életet, és nem tudod, mennyi fájdalomtól kímélheted meg magad, ha megjegyzed a szavaimat.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerelem

Lesznek majd szerelmeid, és lesznek olyanok is, akik összetörhetik a szíved. De mit tehetek érted én, aki már megéltem ezt-azt, és szeretném, ha minél kevesebb fájdalommal kéne találkoznod a párkeresés során? Nem a házasságaimmal vagy kalandjaimmal foglak traktálni, hanem a leszűrt, lényeges tapasztalásaimat csomagolom be a jövőd retiküljébe útravalóként, a hamuba sült pogácsa mellé - hogy majd, ha itt lesz az ideje, elő tudd venni, és emlékezz, mire kell vigyáznod. Most figyelj kicsit rám!

Okos nő mindig tudja, mikor kell elbúcsúzni.

Egyszerűen érzi, hogy mikor hűl ki már mindaz, ami valaha tűzzel égett. És ha nem akar sérülni, időben kilép onnan, ahol úgy érzi, már nincs helye. Majd' beledöglik, de nem csinál cirkuszt, nem könyörög, és nem hasal be a férfi alá. Emelt fővel és vérző szívvel mond búcsút, és hagyja, hogy beinduljon a tisztulási folyamat.

Elvégzi magában a nagytakarítást: végigsimogatja a szép emlékeket, óvatosan tartja őket a tenyerében - mint ahogy takarítás közben leemeli a díszeket a szekrényről. Gyönyörködik bennük, majd egyetlen határozott mozdulattal mindet a kukába dobja!

Mert semmi szüksége már arra, hogy a múltat szorongassa. Minek tartson meg olyan emlékeket, amelyek csak fájdalmat okoznak neki? Hiszen csak úgy nyithatja meg magát a majd elkövetkezendő érzelemnek, ha odabent rend van és tisztaság. Hosszú folyamat, fájdalmas, de nem lehetetlen véghezvinni. Egy kis ideig még az önsajnálatnak is van helye, de aztán fel kell állni, megmosni a szétbőgött arcot, smink alá rejteni, és tűsarkakon kilibbenni az ajtón. Mert senkire nem tartozik a fájdalmunk. Éppen ezért a közösségi oldalakat sem szükséges telerakni célozgató idézetekkel, netán "hót szerelmes" számokkal.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerelem

Okos nő nem dől be minden apró bóknak.

Az érzéseire, érzékeire hagyatkozik, amelyekkel ritkán nyúl mellé, hiszen az évek megtanították arra, hogy ne higgyen el mindent, amit hall. Nem könnyű, hiszen amikor rózsaszín szemüveg van rajtunk, olyan homályos lesz minden, hogy hajlamosak vagyunk készpénznek venni azt is, amit nem kellene. Szóval az a mocskos kis megérzés mindig legyen résen!

Okos nő nem hagyja, hogy bohóc legyen.

Aki akkor ugrik ki a dobozból, ha a másik felpattintja a fedelét, mert éppen szüksége van rá. És teljesen mindegy, milyen státuszod van az érintett férfi életében: lehetsz első, lehetsz feleség, lehetsz szerető, mindenkinek jár a kellő tisztelet és törődés. Okos nő soha nem hagyja, hogy parkoló pályára állítsák.

Okos nő nem hiszi el kétszer ugyanazt a mesét.

Mert eljöhet az az idő is, amikor a férfi visszatáncolna. Felbukkan a semmiből X idő múlva, és újrakezdené - mert mondjuk, nem ér el kellő sikert a másik nőnél, aki miatt elhagyott. Uram bocsá' mégsem azt a lovat akarta, hiszen ez is előfordulhat...

Ha visszatáncolna, meglehet, hogy belesajdul a szíved. Pislákolni kezdhet az egykori tűz, ha még nem vagy gyógyult fázisban. Ám egy okos nő nem dől be minden könyörgésnek. Ritka az olyan eset, amikor a csavargó másik fél tettekkel is képes bizonyítani a szándékait, és nem csak néhány napig tartó lelkesedéssel küzdene érted.

Az ámítást pedig csak azok a nők hiszik el, akik nem látják a fától az erdőt. Akikben csak az ego és a birtoklási vágy dolgozik, akik bármit eltűrnek, csak magukénak tudhassák a férfit. A kellő tartással rendelkező hölgyek elintézik egy hűvös és udvarias "kösz, de nem" válasszal a komolytalan próbálkozásokat.

Nem kötöttem kutyabőrbe ezeket a gondolatokat, és nincsenek kőbe vésve sem. De azt tudd, hogy mindannyian megérdemeljük a jót és a megbecsülést, ha tisztán kezdünk bele egy kapcsolatba. És ne feledd, hogy mindez fordítva is igaz. Hiszen a férfiak között is akad bőven olyan, akiknek mi, nők törtük össze szívét. Légy becsületes és egyenes - magaddal és a pároddal egyaránt!

És soha ne add alább...

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

5 Női Szeretőtípus, Aki Nem Is Akar Kilépni Ebből A Szerepből

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Forrás / She.hu

Tovább
0

5 női szeretőtípus, aki nem is akar kilépni ebből a szerepből



Ma már, ha ismerkedem egy férfival, nem azt a kérdést teszem fel neki, van-e barátnője, sokkal inkább, azt: "Hiszi-e bárki, hogy kapcsolatban él veled?" Ez nemcsak azért van, mert a férfiak csalnak, hanem mert gyakran csak az egyik fél él párkapcsolatban, a másik egyáltalán nem így gondolja.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerető szerelem

Én, aki alkatilag képtelen vagyok a szeretői szerep betöltésére - és itt nemcsak a másodhegedűs szerepet értem, hanem a fel nem vállalt kapcsolatot -, el sem tudom képzelni, mi vezérelheti azokat, akik beérik kevesebbel. Mi tud egy nőt egy olyan férfi mellett tartani, akit nem kaphat meg egészen? Figyeltem, hallgattam, kérdeztem, és ezeket a nőket találtam a történetek mögött.

A kiváró

Ők általában a hitegetők barátnői. A hitegetők, akik mértani precizitással tudják, mikor mit kell mondani. Figyelnek, éreznek, és amikor a legjobban vágyik rá a női lélek, akkor tűpontos célzással hozakodnak el költőket megszégyenítő monológjukkal. Hogy mennyivel tökéletesebb a szívük választottja, mint a feleségük, csak hát a lakás, a hitel, a közös vállalkozás, a gyerekek. De ígérik, eljön majd az ő idejük is, csak jöjjön még össze még ez az üzlet, legyen kicsit nagyobb a gyerek, gyógyuljon meg az anyós - vagy bármi, amivel a következő kitörésig ki lehet húzni.

A kivárók pedig várnak, bíznak, hisznek. Aztán annyira megszokják az egyedüllétre berendezett életüket, a garzont, a magányos hétvégéket és ünnepeket, a vidéki közös sétákat, az otthoni gyertyafényes vacsorákat, hogy egy idő után már nem is vágynak rá, hogy az első helyre lépjenek.

A vak

Ez az a vakság, amiben nem akar látni az ember. Az önkéntes vakok általában a rutint szokták meg. A menetrend szerinti történéseket. Az ő imádottjaik a bujkálók. Akiknek nem nyilvános az Instagramjuk, nem sétálnak kézen fogva senkivel, nem tesznek ki közös képet, és a randik helyszíneit is taktikusan választják. Viszont minden héten jönnek. Egyszer. Sosem többször vagy kevesebbszer. Náluk igazából nem is lehet tudni, ki a szerető. A vak ugyan közel sincs barátnő számba véve, de legalább nála rendszeresen megjelenik a hím.

Az önkéntes vakok általában jó egzisztenciájú, magas pozícióban lévő nők, akiknek nincs szükségük senkire. Büszkék önállóságukra, és bár valószínűleg belül többre vágynak, az önérzetük nem engedi, hogy ezt kifejezzék. Hiszen ők erősek, kemények és magabiztosak.

A harcos

A szerető, aki mindent tud, mindent lát, mindig figyel, és nem éri be a szerepével. Ők általában döntésképtelen, de otthonról talán valóban szabadulni kívánó férfiak mellett találhatók. Itt gyakran mindenki tud mindenkiről - megy is a balhé folyamatosan. Valamiért azonban mégsem tisztázzák a helyzetet. A nők lesik egymást Instagramon, mindig tudják, hol jár a másik. Mindkét háztartásban repülnek a tányérok, de amennyire dúlnak az indulatok, olyannyira dúl a szenvedély is. Általában titkon, legbelül ezt a helyzetet a maga módján minden szereplő élvezi.

A harcos nők legtöbbször tudat alatt büntetik magukat valamiért, vagy egy traumával nem szeretnének szembenézni, és ez a helyzet kapóra jön, mert leköti minden figyelmüket. A harcos nők választottjai nárcisztikus jellemvonásaiknak köszönhetően élvezik, hogy a nők rajtuk vekengenek, értük versenyeznek.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerető szerelem

A "barát"

Néhány férfinak kifinomult orra van a lelkileg súlyosan sérült, szeretetlenségben felnőtt, könnyen áldozattá váló nők kiszimatolásához. Ezeknek a férfiaknak szokott a hálójába akadni a nő "barát". Ők azok a lányok, akikkel az ágyban mindent, de tényleg mindent meg lehet csinálni, függetlenül attól, hogy az jó-e nekik. Ha nem jó, akkor sem mondanák meg semmi pénzért. Sőt! Gyakran hangoztatják, hogy milyen szabadok szexuálisan. Mindezért cserébe pedig nem várnak el semmit.

Számukra mindegy, hogy a férfinak van-e valakije, vagy sem. Az a csepp figyelem, az a néhány gyengédebb érintés, az, hogy néha valaki meghallgatja őket, mindent megér nekik. Ezek a lányok nem veszekednek, nem fejezik ki igényeiket, csak tűrnek. Általában a férfi barátjaként definiálják magukat. Teljes diszkréció mellett, szívesen barátkoznak az esetleges barátnővel/feleséggel is.

A majdnem prosti

Az érzelmileg szinte teljesen elérhetetlen férfiak nem beszélnek az érzéseikről, nem érintenek meg "csak úgy", nem simogatnak, a jövő terveiről pedig hallani sem akarnak. A jelennek élnek, életük színesebb, izgalmasabb az átlagnál, társaságuk kellemes. Amennyiben házasok, feleségük korban hozzájuk passzoló, elegáns asszony. Profi szinten értenek a komfort teremtéshez.

Az ilyen férfi mellett egy nő soha nem unatkozik, nem veszi elő a pénztárcáját, és semmilyen igényei nem maradnak kielégítetlenül. Szép ajándékokat kap, ráadásul csak úgy, bármiféle alkalom nélkül. Drága, márkás, felesleges, de Instagramon jól mutató dolgokat. Az ilyen férfival töltött hétvégék tartalmasak - bár ritkák -, a hétköznapok nyugodtak.

A majdnem prosti nők pedig szeretik a komfortot. Be tudják fogni a szájukat, képesek mosolyogni akkor is, amikor belül üvöltenek. Soha nem kérdeznek feleslegesen. Igényeiket pontosan, gátlás és hiszti nélkül ki tudják fejezni, és egy pár gyémánt fülbevalóért bármit megbocsátanak. Az Instagram-fotóik menő helyeken készülnek, melyeken egyedül szerepelnek, időnként feltűnik egy azonosíthatatlan férfikéz, vagy váll...

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Forrás / She.hu

Tovább
0

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?



Néha igazán szeretnénk belelátni a férfiak fejébe, hiszen az érzelmeiket sokkal ritkábban tudják kifejezni, főleg hozzánk, nőkhöz képest. A szerelem azonban nem csak úgy nyilvánulhat meg, ha kimondja az adott személy a bűvös „szeretlek” szót, rengeteg más jelből is tudhatjuk, mik is a férfi érzelmei. Mutatunk ezekből most néhányat.

HERpárkapcsolat szerelem párkapcsolat

Ha olyan pasit szeretünk, aki korántsem a szavak embere, ráadásul harapófogóval kell kiszedni belőle, hogy éppen mit gondol vagy érzez, ez bennünk elképesztő nagy bizonytalanságot okozhat, hiszen folyamatosan azon kell gondolkoznunk, vajon minden rendben van-e, elrontottunk-e valamit, és egyáltalán kölcsönösek-e párunk érzelmei irántunk. Szerencsére azonban nem csupán a kimondott szavak számítanak a szerelemben, hiszen a gesztusok és a tettek sokkal árulkodóbbak. Nézzük meg, honnan lehet tudni, hogy a férfi szerelmes, akkor is, ha nem mondja ki.

Csók

Ha bizonytalanok vagyunk párunk érzelmeiben, akár egyetlen csók is elég lehet arra, hogy eldöntsük, hogyan is érez irántunk. A szenvedélyes, hosszan tartó csók ugyanis sokkal többet árul el a férfi emócióiról, mint akárhány kimondott szó.

Gyakran telefonál

Általában a pasiktól nem várjuk el, hogy folyamatosan telefonáljanak, hiszen sok esetben szeretik a külön töltött időt is. Ha azonban sokszor keres minket a férfi telefonon, akár napi többször is, az elég biztos jel lehet arra, hogy sokat gondol ránk és szerelmes belénk.

Bemutat minket a barátainak

Ha csak futó kalandnak számítunk a pasinak, és nem tervez hosszú távra, valószínűleg soha nem fogunk találkozni egy ismerősével sem. Ha azonban bemutat a barátainak, sőt elhív a közös eseményekre is, az elég sokat mondó jelzés arra, hogy a kapcsolat nem csak egy múló hóbort számára.

Ezek is érdekelhetnek

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!

5 női szeretőtípus, aki nem is akar kilépni ebből a szerepből

Forrás / Ridikül.hu

Tovább
0

A hűtlenség jelei



Kevés olyan ember van, akit ne érdekelne, hogy honnan ismerheti fel, ha a párja hűtlen hozzá. Úgy gondolom, hogy az alábbi jelekből nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy valóban történt-e hűtlenség, de azt biztosan megmutathatják, hogy távolodás van a kapcsolatban.

párkapcsolat nő szakítás megcsalás szerelem HERpárkapcsolat

Mik a figyelmeztető jelek?

  • - szemkontaktus kerülése
  • - kivonja magát a közös programokból
  • - nem akar a párkapcsolatról beszélni
  • - a megszokottól eltérően nem beszél a terveiről, a mindennapjairól
  • - rendszeresen külön programokat szervez
  • - megjátssza az orgazmust
  • - felcsattan, ha az eltöltött szabad idejéről kérdezik
  • - az addigi ismert jelszavakat lecseréli
  • - másokkal kedvesen beszél, otthon rosszkedvű

Noha a fenti jelek alapján nem vonhatjuk le a biztos következtetést, hogy párunk hűtlen volt hozzánk, de, ha felfedezzük ezeket, akkor megéri felkapni a fejünket, és amennyiben a partnerünkkel szeretnénk élni továbbra is, akkor érdemes tenni azért, hogy jól érezzük magunkat mind a ketten a kapcsolatunkban.

Tények, statisztikák a megcsalásról (egy angol felmérés szerint):

Akik hamarabb meglépik a hűtlenséget:

  • - nárcisztikus személyiség
  • - akinek a szülei szintén hűtlenek voltak egymáshoz
  • - aki nem biztos a párja hűségében

Nők, akik hajlamosak a megcsalásra:

  • - akik megjátsszák otthon az orgazmust
  • - vezető beosztásban dolgoznak
  • - akinek párja nagy pénisszel rendelkezik
  • - aki a férjét hibáztatja a boldogtalanságáért

Férfiak, akik hajlamosak a félrelépésre:

  • - akik keveslik az otthoni szexuális életüket
  • - akik nem mondhatják el a párjuknak a fantáziájukat, vágyaikat
  • - túl sok kritikát kapnak a társuktól
  • - aki úgy érzi, a felesége mellőzi őt

Félrelépések indokai:

  • - kevés otthoni szex
  • - szerelem valaki másba
  • - unalmas párkapcsolat
  • - szexuális kíváncsiság
  • - „csak úgy alakult”

A nők szerint az érzelmi alapon történő megcsalás nehezebben megbocsátható, mintha csak szexuális alapon lépnek félre. A megkérdezett férfiak ezt pont fordítva gondolták.

Van élet a megcsalás után, mert a párok képesek arra, hogy ugródeszkának használják a tapasztalást. 

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

5 Női Szeretőtípus, Aki Nem Is Akar Kilépni Ebből A Szerepből

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Forrás / Boldognak lenni

Tovább
0
12
»