Ennél egyszerűbb és hatásosabb gyakorlatokkal még biztos nem találkoztál. Kezdd el még ma!

egészség edzés fogyás HERegészség

Kezdetben minden gyakorlatból 10-10 db-ot végezz, a plank-et 10 másodperig tartsd. Hetente 10-zel növeld minden egyes a gyakorlat sorozatszámát.

1. Hanyatt fekvésben csípőemelés

Helyezkedj hanyatt fekvésbe, térdhajlítással húzd fel mindkét lábadat a mellkasodhoz, a tenyereddel támaszkodj magad mellett a talajon. Lassan, koncentrálva emeld meg a csípődet mindössze pár centit, majd lassan engedd vissza.

Könnyítésképp tegyél a két lábad közé egy közepes labdát, és próbáld meg így az emeléseket.

2. Lábfelhúzás fekvőtámasz pozícióban

Helyezkedj fekvőtámasz pozícióba, vállszélességnél egy tágabb kéztámasz, felsőtest vízszintes.  Váltott lábbal ugorj a mellkasod felé közelítve, majd vissza a kiinduló helyzetbe.

3. Hanyatt fekvés lábfelhúzással

Feküdj hanyatt a talajon, tedd mindkét kezed, válladat emeld meg. Váltott lábbal húzd fel a térdedet, ellentétes térd-könyök érintéssel végezd a gyakorlatot.

egészség edzés fogyás HERegészség

4. Plank

Az alap plank pozíció, tested tartsd vízszintesen a talajjal. Ügyelj, hogy a hátad is egyenes legyen. A gyakorlat alatt végig a talajt kell nézned.

5. Váltott lábemelés

Feküdj hanyatt a talajon, mindkét karodat tartsd előre nyújtva a tested mellett, fejedet és kissé a vállad is emeld meg. Felváltva emeld meg a lábad úgy, hogy közben folyamatosan a levegőben tartod a vállad.

Ezek is érdekelhetnek

A 3 leghatékonyabb villámdiéta

A legjobb 10 perces zsírolvasztó edzés – mindent átmozgat

7 egyszerű gyakorlat, ami átformálja az egész testet pár nap alatt

 

Forrás / Ripost