Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
HER

Tuti tippek szingliknek!



Ahelyett hogy, önsajnálatba temetkeznél, fedezd fel a dolgok jó oldalát és vedd kezedbe sorsod irányítását! Éld ki magad! Hajrá csajok!

Bizonyára sokan kerültünk már abba a helyzetbe, hogy véget ért egy hosszabb kapcsolatunk, mi pedig elveszettnek éreztük magunkat egyedül. Míg problémáink nem csökkentek, mi ott álltunk magunkra hagyatva az élet kihívásaival, esélyt se látva a pozitív folytatásra.

Nos, lehet így is csinálni. Azonban a kilábalásra létezik egy sokkal jobb módszer is.

Tegyél lépéseket…

Mondj igent minden kínálkozó lehetőségre, amellyel új dolgokat tanulhatsz, fejlődhetsz, vagy új embereket ismerhetsz meg!

Nem félj belemerülni komolyabb érzelmi kapcsolatba!
Ha nem bízol meg senkiben, sosem tapasztalod meg erős kötelékek kialakulását. Ne félj kitárulkozni mások előtt, mutasd ki, hogy te sem vagy sebezhetetlen!

Határozd el, hogy megváltoztatod életed azon részeit, vagy azokat a tulajdonságaidat, amelyek nem szeretsz! Csak te vagy képes a saját életedet jobbá tenni. Ne foglalkozz azokkal, akik szerint azért nem találod a hozzád illőt, mert túl válogatós, túl kövér, túl öreg, túl stb. vagy!

Kerüld el a negatív emberek társaságát! Az ilyen személyekből dől az önsajnálat, szavaik pedig tele vannak félelemmel. Ne hagyd, hogy átragadjon rád a hangulatuk, különben elszívják az energiádat!



Használd ki az időt, foglalkozz olyan dolgokkal, amelyeket csak szingliként tehetsz meg! Utazz el valahová teljesen egyedül, élvezd, hogy nem kell senkivel sem megbeszélned az útitervet! Most nincs, aki azt mondaná neked, hogy lusta vagy, ha egész nap csak a TV-t bámulod. Ahhoz, hogy feldobd magad, elég, ha egyszer-egyszer kipróbálsz egyet a „nem tehetem, mert” dolgok közül.

Szánj magadra egy kis időt és pénzt! Menj el egy kényeztető masszázsra, fodrászhoz vagy manikűröshöz. Minden, ami széppé tesz, a lelkedet is felvidítja.

Néha egy apróság is elég lehet ahhoz, hogy elkenődj. Ilyenkor próbáld inkább a dolgok pozitív oldalát nézni, hiszen mennyivel jobban hangzik, ha azt mondjuk, hogy a pohár félig tele van, mintha azt, hogy félig üres…

Találd fel magad… Lapozgasd a helyi újságot, hátha van olyan szervezet, vagy alapítvány, ahol önkénteseket keresnek! Csatlakozz az egyik vallási közösséghez, ha az tesz boldoggá! Keress olyan lehetőségeket, ahol továbbfejlesztheted képességeidet. Jelentkezz valamilyen tanfolyamra, ezzel növelve az ismereteidet!

Most, hogy egyedülálló vagy, rá kell jönnöd, hogy vannak olyan barátaid, vagy rokonaid, akik úgy gondolják, hogy ez az állapot nem normális és mindenki, aki szingliként él egy idő után elkeseredetté válik. Ne hagyd magad kitenni az ilyen támadásoknak! A legjobb, ha nem veszel róluk tudomást.

Menj el sportolni a közeli edzőterembe, jár el uszodába, vagy válassz olyan mozgást, amivel le tudod vezetni a felgyülemlett feszültséget! Szólj a barátnőidnek is, hogy csatlakozzanak!



Rendezz szingli-partit! Szólj az egyedülálló barátaidnak, hogy ugorjanak át este, és mindenki hozzon magával még egy, egyedül élő ismerőst!

Figyelj magadra és másokra… Bárki, akivel ezután találkozol, új dolgokkal ismertethet meg. De légy óvatos! Olyan embert válassz, aki pozitív hatást gyakorol rád, ne pedig olyat, aki érzelmileg letaglóz! Bizonyos dolgokat, egyszerűbb más tapasztalataiból megismerni, jobb, ha nem mindig a saját kárán tanul az ember. Lehet, hogy sebezhető vagy, de azért nem hülye. Ne hagyd, hogy pénzt csaljanak ki tőled, vagy valamilyen módon megkárosítsanak!

Beszélj egy pszichiáterrel, ha úgy érzed, szükséged van rá! Ha nem akarsz orvoshoz fordulni, felhívhatod a lelki-segély szolgálatot is. Az önismeret fejlesztése az egyik legjobb módja a kudarcok feldolgozásának és a helyes út meglelésének. Olvasd el a témában fellelhető legérdekesebb könyveket, hogy ez által találj választ életed nagy problémáira! A szingliség a legalkalmasabb időszak arra, hogy átgondold, melyek számodra a legfontosabb értékek az életben, mi az, amin változtatni szeretnél, és milyen emberre van szükséged ahhoz, hogy megtaláld a boldogságot. Ne félj élni ezzel a lehetőséggel!

Ezek is érdekelhetnek

5 tipp, hogy ne aggódj tovább a szingliséged miatt

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Miért félsz boldognak lenni?

Forrás / JOY

Tovább
0

Barátság extrákkal – hogyan működhet jól a szexpartnerség?



Vegyes érzelmek veszik körül a „barátság extrákkal” kapcsolatokat, általában mindenki meg van róla győződve, hogy rossz vége lesz, mert az egyik majd biztos többet akar egy idő után. Pedig akár jól működő kapcsolathelyettesítő is lehet, ha nem akarsz elköteleződni senki mellett, de nem is akarod a szexpartnereidet váltogatni hetente.

HERkapcsolat párkapcsolat barátság szex

Kelly Gonsalves szexcoach szerint legtöbbször ott csúszik félre egy ilyen, alapvetően szexpartneri kapcsolat, hogy azt gondolják a benne lévők, hogy nem kell törődniük a másik érzéseivel. Az igaz, hogy nem olyan módon kell törődni, mint egy romantikus kapcsolatban, ahol hűséget fogadtok egymásnak, de attól még senki sem szereti guminőnek/gumiférfinak érezni magát, tehát ha szexre kerül a sor, igenis szükség van arra, hogy legyen lelki intimitás is a két ember között, hogy tényleg működjön a barátság extrákkal.

A következő három szabály a legfontosabb, ha azt akarod, hogy senki se sérüljön egy szexpartneri kapcsolatban.

1. Pontosan tisztázzátok, mit szeretnétek egymástól!

A barátság extrákkal fogalma mindenkinek mást jelent, nem biztos, hogy ugyanazt gondolja róla a szexpartnered. Zhana Vrangalova, szexuálisviselkedés-kutató szerint a leggyakrabban az okoz csalódást az ilyen kapcsolatokban, hogy nincs őszinte és nyílt kommunikáció a felek között. Beszélni kell az elvárásokról, pontosan meghatározni, milyen keretek között akartok együtt lenni, és mit akartok egymástól.

Másokkal is lehet szexelni? Hogyan védekeztek? Lehet összebújni szex után? Egymásnál alvás mehet? Randiztok másokkal? Ilyen és még ezernyi hasonló kérdést kell egymásnak és magatoknak feltenni, hogy tisztázzátok a kapcsolat feltételeit.

HERkapcsolat párkapcsolat barátság szex

2. Beszéljetek az érzéseitekről!

Myisha Battle szexterapeuta szerint elengedhetetlen, hogy bizonyos időközönként a fent átbeszélt témákat újra elővegyétek, és elmondjátok az érzéseiteket. Mivel emberek vagytok, és nem szexuális segédeszközök, ezért teljesen természetes, ha idővel változnak az érzéseitek, és újra kell gondolnotok a kapcsolatotokat.

Ha már nem szeretnéd folytatni a szexpartnerséget, akkor semmiképpen ne válaszd a szó nélkül lelépsz megoldást, mert csak felesleges fájdalmat okozol a másiknak. Ha elkezdtél többet érezni, mint tervezted, akkor is meg kell beszélni, mert közösen találhattok rá megoldást. Még ha csak szex is van köztetek, akkor is tisztelnetek kell egymás érzéseit.

HERkapcsolat párkapcsolat barátság szex

3. Legyetek empatikusak!

Attól még, hogy csak barátok vagytok extrákkal, nem kell ezt fegyverként használni, és minden vitás helyzetben feltett kézzel közölni, hogy „Nem vagyunk párkapcsolatban, nem vagyok felelős érted!” .Valóban nem vagytok párkapcsolatban, de a barátság attól még barátság, ugyanúgy kell bánni a másikkal, mint egy barátoddal tennéd, akit szeretsz. Ugyanúgy kell vigyázni az érzéseire, és empatikusan állni hozzá, ha egy helyzet felidegesíti.

Ha pedig azt veszed észre, hogy a szexpartnered nem tiszteli az érzéseidet, akkor eljött az ideje, hogy kijelöld a határaidat, és megmondd neki, hogy nem tűröd a viselkedését, szex ide vagy oda. Az egész barátság extrákkal jelenség azért jött létre, hogy jól érezzék magukat az emberek, ezt tiszteletlenséggel, megalázással vagy a másik lehúzásával nem lehet elérni. Ugyanaz érvényes a szexpartnerségre, mint bármelyik másik emberi kapcsolatra: legyél kedves, és kommunikálj nyíltan.

Ez is érdekelhet

4 árulkodó jel, hogy zsepikapcsolatban vagytok

Mondatok, amelyek garantálják a szakítást

A megcsalás 9 fajtája - Melyiket nem bocsátanád meg?

Forrás / nlc.hu

Tovább
0

4 árulkodó jel, hogy zsepikapcsolatban vagytok



Sokan vannak, akik kutyaharapást szőrével alapon próbálják begyógyítani a sebeiket egy fájdalmas szakítás után. Ilyenkor az új párjukra elsősorban vigaszként, vagyis „zsepiként” tekintenek, akinek elsírhatják a bánatukat, és aki átsegíti őket a nehéz időkön. Hogy aztán, amikor felépülnek, megújulva szépen továbbálljanak. 

Aki egy hosszú kapcsolat után rögtön fejest ugrik egy másikba, gyakran nincs is tisztában azzal, hogy még nem áll készen egy újabb szerelemre. Talán szeretné megspórolni a gyászt, a fájdalmat, és elhitetni magával, hogy könnyen továbblépett, de nem mindig ez a helyez. Sajnos a nehéz érzéseket nem mindig kerülhetjük meg, valamilyen formában vissza fognak térni. Lássuk, miből olvashatjátok ki, hogy a lelki szemetes szerepébe kerültetek.

Túl hamar túl nagy a szerelem

Persze, nem kizárt, hogy létezik szerelem első látásra, de azért jó, ha az ember hagy időt arra, hogy megismerje a másikatm mielőtt túl nagy érzelmekre ragadtatná magát. Ha a párotok rögtön extrém módon csodálni kezd, ti vagytok neki a Minden, de egyébként alig ismeritek egymást, akkor valószínűleg projektál, és csak szeretné azt hinni, hogy tényleg megtalálta élete párját. Lehet, hogy nagy szavakat használ, de egyébként a kapcsolat valahogy mégsem halad a mélyülés és a megalapozottság felé a megszokott módon. Talán mert bizonyos témákról nem akar beszélni.

Sokat beszél az exről

Valamiről viszont szívesen és sokat beszél: az exéről és a kapcsolatukról. Talán nem győzi ecsetelni a fájdalmát, az igazságtalanságot, ami érte, és gyakran feleleveníti az együtt töltött idő emlékeit. Ilyenkor érdemes emlékeznetek rá, hogy a párkapcsolat nem elsősorban a pszichológus szerepét tölti be. Persze, nem arról van szó, hogy ne lehetne egymást támogatni a nehezebb időkben, de az nem megfelelő alap a kapcsolathoz, ha mást sem csináltok, mint a másikat sajnáljátok. 

Váratlanul érte őt a szakítás

Ha valaki már tudja, hogy nem működik a kapcsolata jóval azelőtt, hogy ténylegesen is véget érne, van ideje hozzászokni a gondolathoz, hogy elválnak útjaik a párjával. Ilyenkor rövidebb ideig tart a kapcsolat utáni gyász és felépülés is, mint amikor valakit váratlanul ér a szakítás. Néhány hét, de sokszor még néhány hónap sem elég idő arra ebben az esetben, hogy feldolgozza, ami történt és továbblépjen. 

Már az elején úgy viselkedik, mintha régóta járnátok

Talán úgy érzitek, mintha a másik átlépett volna egy szakaszt, és rögtön a kapcsolat megállapodott részében szeretné érezni magát: hamar elkezdtek melegítőben flangálni otthon és együtt intézitek a bevásárlást és a különböző ügyeket. Szóval olyanok vagytok, mint egy összeszokott pár, pedig még csak néhány randin vagytok túl. Persze, olykor a zsepikapcsolat is komolyra fordulhat, de jobb, ha tisztában vagytok vele, hogy miben is vesztek részt valójában.

Forrás / Vous 

Ezek is érdekelhetnek: 

10 motiváló idézet Coco Chaneltől, ha úgy érzitek, nincs tovább 

Mondatok, amelyek garantálják a szakítást 

A megcsalás 9 fajtája - melyiket nem bocsátanád meg? 

 

 

 

 

Tovább
0

Mondatok, amelyek garantálják a szakítást



Léteznek egyértelmű pillanatok, amelyek csak utólag válnak azzá: például az, amikor elhangzik egy kulcsmondat. A mondat, amelytől világossá válik: ez így nem megy tovább, ennek a kapcsolatnak vége. Melyek ezek? Nem mi áruljuk el, hanem azok, akik megkapták őket.

Huffington Postnak 10 olyan ember mesélt, akik ma már nincsenek együtt a párjukkal. Számukra a következő mondatok tették világossá, hogy nincs közös jövőjük.

„Van egy új ügyfél, aki esténként ér rá találkozni velem.”

Persze, nem mindegy, hol. Mondjuk egy hotelszoba nem kifejezetten az a mítingre való helyszín.

„Ha elhagysz, sosem találsz olyat, aki annyira szeret, mint én” 

Ezek szerint a párotok nem becsül benneteket semmire, és azt gondolja, nem is vagytok szeretetre méltóak. Eden a fenti mondatból jött rá, hogy a férje nem tartja semminek.

„Gyűlöllek!”

A párkapcsolat szereteten alapul. Ha nincs szeretet, nincs semmi.

 „Hát erre meg hogy jöttél rá?”

Súlyos titkok sem léteznek. Főleg nem olyan súlyosak, mint egy szerető. Kasey férje hatot is elfogyasztott, a hatodiknál kapták rajta.

„El akarok válni! Elegem van abból, hogy folyton egyedül vagyok.”

Néha komolyan kell gondolni, mit kívántok magatoknak. Amikor Stacey elküldte ezt az üzenetet a férjének, nem sejtette, hogy be fog következni, amit kívánt.

„Na, én megyek.”

A cikkben szereplő Lee-nek mondta ezt a férje karácsony este, amikor elhagyta. Lee édesapja nem sokkal korábban hunyt el, az édesanyja ómában feküdt, a férje pedig kifejtette, hogy nem szeretne tovább a férje lenni. Sem most. Sem később. Sem soha többet.

„Egy darab szarhoz mentem hozzá.”

Amikor Matt megkérdezte a (volt) feleségét, mit csinált rosszul nyolc év alatt, amíg házasok voltak, csak annyi választ kapott, hogy a felesége úgy érzi, egy darab szarhoz ment hozzá és lúzer gyerekeket szült neki. Hát, innen nehezen van visszaút.

Ezek is érdekelhetnek

A megcsalás 9 fajtája - Melyiket nem bocsátanád meg?

Ezért nincs kedve a párotoknak a szexhez

"Fontosabb a munkája, mint én?" – Mi van, ha a pasi túl sokat dolgozik?

Forrás / Vous.hu

Tovább
0

A megcsalás 9 fajtája - Melyiket nem bocsátanád meg?



Valahányszor hűtlenségről esik szó, hajlamosak vagyunk egy kalap alá venni a félrelépések valamennyi formáját. Pedig a házasságon, komoly kapcsolaton kívüli afféroknak többféle arca is létezik...

Az egyéjszakás kaland

Ilyenkor az alkalom szüli a tolvajt: két ember vonzódik egymáshoz, a partner pillanatnyilag nincs jelen (nemcsak fizikailag, többnyire érzelmileg is elérhetetlen), ezért aztán a céges csapatépítő tréningen vagy az üzleti úton bizony megtörténik, amire később mindenki úgy utal: "Ami Vegasban történt, az Vegasban is marad." No igen...

Az érzelmi kaland

Nem minden affér jut el a fizikai egyesülés szintjéig, simán előfordulhat, hogy két foglalt ember úgy találkozgat - és bújik össze a kanapén esetleg kiskifli-nagykifli pózban -, hogy szex soha nincs, lelkileg, érzelmileg azonban teljesen egymásra hangolódnak. A kívülálló szemével nézve ez talán bizarr, de a valóságban gyakoribb, mint hinnénk. Nem ritkán az vezet idáig, hogy a házastárs nem elégít ki bizonyos fontos érzelmi szükségleteket, még ha a szex működik is vele.

A fikciós kaland

Soha nem történt köztetek semmi, se fizikai, se érzelmi szinten, de rajongó kiskamasz módjára habarodsz bele, és titokban álmodozol róla, miközben a pároddal vagy. Ritkán előfordul, hogy ez a megfoghatatlan intellektuális kaland vezet bizonyos pozitív változásokhoz (megtanulsz még egy nyelvet, hogy imponálj neki, sportolni kezdesz). De az is lehet, hogy épp emiatt zárkózol be teljesen az igazi párod előtt, és élsz egy külön kis világban.

A kaland, amit bosszúból követnek el

"Megcsaltál? Jól van, akkor most én jövök! Várj csak, úgy fog fájni, mint még soha!" Nagyjából ez a bosszúvágy indukálta kaland mozgatórugója. Igen, gyakran ilyenkor a másik fél legjobb barátja, főnöke, munkatársa, testvére lesz a harmadik, és a megcsaló örömét leli abban, ha az ügy kitudódik, ezzel is növelve társa fájdalmát és szégyenérzetét.

A naiv kaland

Vannak, akik úgy mennek bele az afférba, hogy átmenenetileg elfogadják a szeretői státusszal járó második helyet. Viszont folyamatosan arról fantáziálnak, hogy a másik kilép a házasságából (ha ő maga foglalt, ő is otthagyja a párját), és boldogan élnek együtt, míg meg nem halnak. Biztosan erre is van példa, de általában nem véletlenül azzal kötötte össze az életét a másik, akivel, és ezen nem is áll szándékában változtatni. Így az ügy értelemszerűen csalódáshoz vezet.

A "menekülőutas" kaland

Akkor történik, amikor valaki nagyon szeretne már szabadulni a kapcsolatból, amiben él, de - mondjuk, 25 év házasság után - el sem tudja képzelni az életet egyedül. Így aztán "ráfügg" az első számára vonzó emberre, aki érdeklődést mutat iránta, méghozzá anélkül, hogy egy tényleges jövőbeli kapcsolat alapjai megvolnának. Az ilyen viszony általában nem sokkal a házasság felbomlása után - kompatibilitás hiányában - véget ér, csak mentőövnek kellett.

A hatalmi kaland

Ez az a szeretői státusz, amiben a hatalomnak is kulcsszerepe van: főnök és beosztott, ügyvéd és kliens, orvos és beteg, tanár és diák között kerül rá sor többnyire. Fontos aspektusa, hogy a hatalmi pozícióban lévő fél kedvezményeket adjon a másik számára, illetve vica versa: az alárendelt fél is többet megtegyen a hatalom birtokosának. Az, hogy a boss közben foglalt, csak még gátlástalanabbá teszi az egész helyzetet.

Az önbizalomnövelő kaland

Ez nem feltétlenül a szeretőről szól, de még csak nem is a megcsalt félről. Lényege, hogy a hűtlen nem érzi jól magát a bőrében (talán egyszerűen azért, mert öregszik), és azzal tölti fel az önbizalomtankját, hogy esztelen hódításba fog. A férfi klimax közeledtével például néhány férfi így szerez fiatal "ágyast" magának, amitől egy pillanatra úgy érzi, hogy újra potens fiatal hím, aki előtt ott az egész élet. Persze, nőkkel is történhet ilyen.

Kaland azzal, akit nem tudsz elengedni

Két ember, akik borzalmasan függnek egymástól testileg és lelkileg egyaránt, mégsem tudnak együtt élni. Mással alapítanak családot, de újra és újra visszatérnek egymáshoz, és ez általában mindkettejük kapcsolatát tönkreteszi.

A kalandok után nem mindig egyszerű felépülni. Dönthet úgy a pár, hogy megmentik az eredeti kapcsolatot, vagy úgy is, hogy elengedik - de mélyen legbelül sosem árt tisztázni, milyen kalandról is volt szó, és mi volt a fő mozgatórugója... Így ugyanis kisebb a valószínűsége annak, hogy kétszer is ugyanazt a hibát kövessük el.

Ezek is érdekelhetnek

4 apró piszkos titok, amiket a pasik sosem árulnak el a nőknek

Ezért nincs kedve a párotoknak a szexhez

"Fontosabb a munkája, mint én?" – Mi van, ha a pasi túl sokat dolgozik?

Forrás / She.hu

Tovább
0