Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
HER

Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges



A sárgadinnyét leginkább csak magában fogyasztjuk, pedig pofonegyszerűen elegáns és izgalmas levest is varázsolhatunk ebből az egészséges gyümölcsből. Hűsít, frissít, minden kanálnyi belőle igazi ízbomba!

HERrecept  recept leves nyár gyümölcs egészség

Jeges sárgadinnyeleves

Hozzávalók: 

  • - 1 közepes sárgadinnye
  • - 1 kis pohár joghurt
  • - 1 evőkanál méz
  • - 6-8 bazsalikomlevél
  • - csipetnyi őrölt csili
  • - 2-3 evőkanál citromlé
  • - só, bors
  • - parmezánszeletkék vagy szárított sonka a tálaláshoz

Elkészítés: A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd a héjat levágjuk, felkockázzuk. A felét turmixgépbe tesszük a bazsalikomlevelekkel, és egészsen simára mixeljük, majd az összes többi alapanyagot is hozzáadjuk, és selymesre turmixoljuk, megkóstoljuk, ízesítjük még, ha szükséges.

A hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd átkeverjük és tálaljuk, ízlés szerint parmezánszeletkéket vagy szárított sonkát kínálhatunk mellé, hogy az édes-sós ellenpár még hatásosabb legyen.

HERrecept  recept leves nyár gyümölcs egészség

Ezek is érdekelhetnek

Alakbarát palacsinta - alaprecept 2 hozzávalóval és variációkkal

A 3 leghatékonyabb villámdiéta

Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból

 

Forrás / Cookta

Tovább
0

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!



Kicsi vagy még, kincsem, nem érted az életet, és nem tudod, mennyi fájdalomtól kímélheted meg magad, ha megjegyzed a szavaimat.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerelem

Lesznek majd szerelmeid, és lesznek olyanok is, akik összetörhetik a szíved. De mit tehetek érted én, aki már megéltem ezt-azt, és szeretném, ha minél kevesebb fájdalommal kéne találkoznod a párkeresés során? Nem a házasságaimmal vagy kalandjaimmal foglak traktálni, hanem a leszűrt, lényeges tapasztalásaimat csomagolom be a jövőd retiküljébe útravalóként, a hamuba sült pogácsa mellé - hogy majd, ha itt lesz az ideje, elő tudd venni, és emlékezz, mire kell vigyáznod. Most figyelj kicsit rám!

Okos nő mindig tudja, mikor kell elbúcsúzni.

Egyszerűen érzi, hogy mikor hűl ki már mindaz, ami valaha tűzzel égett. És ha nem akar sérülni, időben kilép onnan, ahol úgy érzi, már nincs helye. Majd' beledöglik, de nem csinál cirkuszt, nem könyörög, és nem hasal be a férfi alá. Emelt fővel és vérző szívvel mond búcsút, és hagyja, hogy beinduljon a tisztulási folyamat.

Elvégzi magában a nagytakarítást: végigsimogatja a szép emlékeket, óvatosan tartja őket a tenyerében - mint ahogy takarítás közben leemeli a díszeket a szekrényről. Gyönyörködik bennük, majd egyetlen határozott mozdulattal mindet a kukába dobja!

Mert semmi szüksége már arra, hogy a múltat szorongassa. Minek tartson meg olyan emlékeket, amelyek csak fájdalmat okoznak neki? Hiszen csak úgy nyithatja meg magát a majd elkövetkezendő érzelemnek, ha odabent rend van és tisztaság. Hosszú folyamat, fájdalmas, de nem lehetetlen véghezvinni. Egy kis ideig még az önsajnálatnak is van helye, de aztán fel kell állni, megmosni a szétbőgött arcot, smink alá rejteni, és tűsarkakon kilibbenni az ajtón. Mert senkire nem tartozik a fájdalmunk. Éppen ezért a közösségi oldalakat sem szükséges telerakni célozgató idézetekkel, netán "hót szerelmes" számokkal.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerelem

Okos nő nem dől be minden apró bóknak.

Az érzéseire, érzékeire hagyatkozik, amelyekkel ritkán nyúl mellé, hiszen az évek megtanították arra, hogy ne higgyen el mindent, amit hall. Nem könnyű, hiszen amikor rózsaszín szemüveg van rajtunk, olyan homályos lesz minden, hogy hajlamosak vagyunk készpénznek venni azt is, amit nem kellene. Szóval az a mocskos kis megérzés mindig legyen résen!

Okos nő nem hagyja, hogy bohóc legyen.

Aki akkor ugrik ki a dobozból, ha a másik felpattintja a fedelét, mert éppen szüksége van rá. És teljesen mindegy, milyen státuszod van az érintett férfi életében: lehetsz első, lehetsz feleség, lehetsz szerető, mindenkinek jár a kellő tisztelet és törődés. Okos nő soha nem hagyja, hogy parkoló pályára állítsák.

Okos nő nem hiszi el kétszer ugyanazt a mesét.

Mert eljöhet az az idő is, amikor a férfi visszatáncolna. Felbukkan a semmiből X idő múlva, és újrakezdené - mert mondjuk, nem ér el kellő sikert a másik nőnél, aki miatt elhagyott. Uram bocsá' mégsem azt a lovat akarta, hiszen ez is előfordulhat...

Ha visszatáncolna, meglehet, hogy belesajdul a szíved. Pislákolni kezdhet az egykori tűz, ha még nem vagy gyógyult fázisban. Ám egy okos nő nem dől be minden könyörgésnek. Ritka az olyan eset, amikor a csavargó másik fél tettekkel is képes bizonyítani a szándékait, és nem csak néhány napig tartó lelkesedéssel küzdene érted.

Az ámítást pedig csak azok a nők hiszik el, akik nem látják a fától az erdőt. Akikben csak az ego és a birtoklási vágy dolgozik, akik bármit eltűrnek, csak magukénak tudhassák a férfit. A kellő tartással rendelkező hölgyek elintézik egy hűvös és udvarias "kösz, de nem" válasszal a komolytalan próbálkozásokat.

Nem kötöttem kutyabőrbe ezeket a gondolatokat, és nincsenek kőbe vésve sem. De azt tudd, hogy mindannyian megérdemeljük a jót és a megbecsülést, ha tisztán kezdünk bele egy kapcsolatba. És ne feledd, hogy mindez fordítva is igaz. Hiszen a férfiak között is akad bőven olyan, akiknek mi, nők törtük össze szívét. Légy becsületes és egyenes - magaddal és a pároddal egyaránt!

És soha ne add alább...

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

5 Női Szeretőtípus, Aki Nem Is Akar Kilépni Ebből A Szerepből

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Forrás / She.hu

Tovább
0

7 egyszerű gyakorlat, ami átformálja az egész testet pár nap alatt



Mindenkinek érdeke, hogy a tükörbe nézve egy elégedett test tekintsen vissza ránk. Ezt leggyakrabban csak hosszas edzésekkel érhetjük el.

HERegészség egészség edzés sport

Hihetetlennek hangzik, de igenis lehetséges 4 hét alatt formába jönni. Ehhez azonban az kell, hogy a következő 7 könnyű gyakorlatot lelkiismeretesen, minden egyes nap elvégezd és kövesd az edzéstervet. Jó sportolást!

Bemutatunk most 7 olyan gyakorlatot ami étformálja az egész tested:

Plank

A plank a valaha volt legjobb, teljes testet formáló gyakorlat. Statikus, csupán egyetlen testhelyzetet kell megtartani ahhoz, hogy hasson. A könyökeken, az alkarokon, a lábfejeken kell megtartani magunkat, mindvégig deszkaegyenes háttal. Nem emelheted fel a feneked és nem eresztheted le a derekad. Miközben így tartod magad, formálod a karizmaidat, a has és a hát izmait, valamint az elülső combizmokat.

Mi formálódik? Has, hát, karok, lábak, popsi.

HERegészség egészség edzés sport

Fekvőtámasz

Vedd fel a plank pozíciót és nyomd fel magad a karjaiddal, de a lábaid, a hátad és a feneked formáljanak egyenes vonalat. Térj vissza a kezdő pozícióba! Ez a gyakorlat jó hatással van a has és a kar izmaira.

Mi formálódik? Derék, karok, has.

HERegészség egészség edzés sport

Domborítás

Vegyél fel négykézláb testhelyzetet, majd emeld fel a kinyújtott bal lábadat és a jobb kardodat. Ezután húzd be őket úgy, hogy közben összegömbölyödsz és összeérinted a térded és a könyököd. Csináld meg a másik oldalra is a gyakorlatot.

Mi formálódik? Hát, fenék, csípő.

HERegészség egészség edzés sport

Guggolás

Állj a talpadon, lábad legyen vállszéles terpeszben. Kezdj leereszkedni lassan, mintha leülnél egy képzeletbeli alacsony székre. A lábfejek és a térdek egy-vonalban kell legyenek. A jobb egyensúly érdekében előrenyújthatod a karjaidat. Amikor lefelé ereszkedsz, a karjaidat lassan felfelé emelheted.

Mi formálódik? Fenék, combok, lábszár.

HERegészség egészség edzés sport

Felülés

Feküdj hanyatt, tedd talpra a lábaidat vállszélességnél kisebb terpeszbe, karjaidat nyújtsd ki a füled mellé. Ezután ülj fel, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Mi formálódik? Hás, hát.

HERegészség egészség edzés sport

Csípőemelés

Támaszkodj meg a karjaidon és a lábaidon, a felsőtested legyen feszes. Ezután emeld fel kinyújtva az egyik lábad, majd engedd le a törzsed, de ne tedd le a talajra. A lábad továbbra is maradjon egyenes. Tartsd meg a pózt, majd térj vissza a kezdő pozícióba.

Mi formálódik? Derék, has, fenék.

HERegészség egészség edzés sport

A mellkas emelése

Feküdj hasra, az alkarjaidat helyezd az arcod alá. Ezután emeld olyan magasra a mellkasod, amennyire csak tudod. Tartsd meg a pozíciót, majd ereszkedj vissza.

Mi formálódik? Hát, has, fenék.

HERegészség egészség edzés sport

Ezek is érdekelhetnek

A 3 leghatékonyabb villámdiéta

A legjobb 10 perces zsírolvasztó edzés – mindent átmozgat

5 gyakorlat, 5 perc és 5 hét alatt eltűnik a hasháj

Forrás / Tudás Fája

Tovább
0

Mennyei jeges desszert: fagyitorta Olaszországból



A semifreddo egy csupa krém olasz desszert, egyfajta tejszínes jégkrémtorta, amit nem csak nyáron fogysztanak. Ebédek, vacsorák zárására nincs jobb, mint egy könnyen csúszó, hűsítő édesség.

HERrecept recept torta fagylalt

semifreddo alapja tejszín, tojás és cukor, illetve az ebből készített selymes és sűrű krém, ami szinte bármivel ízesíthető, gazdagítható. Nagy előnye, hogy nem kell hozzá fagylaltgép, nem kell többször átkeverni hűtés közben, mégis könnyű és selymes lesz a végeredmény, ráadásul váratlan vendégeknek vagy hirtelen édességvágy esetén is előkapható a fagyasztóból egy-egy szelet erejéig. Elkészítése nem bonyolult, és nem szükséges hozzá semmilyen különleges alapanyag sem – az eredmény pedig nagyon mutatós és finom, elegáns desszert.

A semifreddo félig fagyottat vagy félig hideget jelent, az alaprecept pedig nagyon jól gazdagítható. Ha vaníliával készítjük, bármilyen bogyós gyümölcsöt keverhetünk bele, de gazdagítható pirított dióval, mandulával, nagyon mutatós pisztáciával is, de kávés, fahéjas, karamelles vagy csokis ízesítéssel is nyugodtan próbálkozhatunk, elrontani nem lehet!

HERrecept recept torta fagylalt

A legegyszerűbb, ha hosszúkás torta- vagy pástétomformába, őzgerincbe öntjük a gazdag tejszínes krémet, és így fagyasztjuk, majd szeletelve tálaljuk, de készíthető egyszemélyes adagokban is, szilikon muffinformában vagy csinosabb formájú joghurtos pohárban is, amiből kiborítva, gyümölccsel vagy kekszmorzsával meghintve mutatósan tálalhatjuk.

Vaníliás semifreddo málnával

Hozzávalók:

  • - 2 egész tojás + 3 tojássárga
  • - 3 dl tejszín
  • - 10 dkg porcukor
  • - 3 csomag vaníliás cukor
  • - 2 kávéskanál porzselatin
  • - 20 dkg fagyasztott málna

HERrecept recept torta fagylalt

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a 6 tojássárgát robotgéppel habosra keverjük a porcukorral. A zselatint 2-3 evőkanál vízzel simára keverjük. A cukros tojássárgát vízgőz fölött folyamatosan keverve felmelegítjük, amikor már sűrűsödik, hozzáadjuk a zselatint, és még 1-2 percig keverjük a gőz fölött, majd levesszük.

A tojásfehérjét és a hideg tejszínt külön-külön felverjük. Először a fehérjehabot keverjük óvatosan, finoman a tojáskrémbe, majd a tejszínhabot is, végül beleforgatjuk a fagyos málnát.

Egy őzgerinc- vagy pástétomformát kibélelünk fóliával, belesimítjuk a krémet, a fóliát ráhajtjuk. Fagyasztóba tesszük legalább 4-5 órára.

Tálalás előtt kivesszük a mélyhűtőből, tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Alakbarát palacsinta - alaprecept 2 hozzávalóval és variációkkal

A 3 leghatékonyabb villámdiéta

Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges

Forrás / Cookta

Tovább
0

5 női szeretőtípus, aki nem is akar kilépni ebből a szerepből



Ma már, ha ismerkedem egy férfival, nem azt a kérdést teszem fel neki, van-e barátnője, sokkal inkább, azt: "Hiszi-e bárki, hogy kapcsolatban él veled?" Ez nemcsak azért van, mert a férfiak csalnak, hanem mert gyakran csak az egyik fél él párkapcsolatban, a másik egyáltalán nem így gondolja.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerető szerelem

Én, aki alkatilag képtelen vagyok a szeretői szerep betöltésére - és itt nemcsak a másodhegedűs szerepet értem, hanem a fel nem vállalt kapcsolatot -, el sem tudom képzelni, mi vezérelheti azokat, akik beérik kevesebbel. Mi tud egy nőt egy olyan férfi mellett tartani, akit nem kaphat meg egészen? Figyeltem, hallgattam, kérdeztem, és ezeket a nőket találtam a történetek mögött.

A kiváró

Ők általában a hitegetők barátnői. A hitegetők, akik mértani precizitással tudják, mikor mit kell mondani. Figyelnek, éreznek, és amikor a legjobban vágyik rá a női lélek, akkor tűpontos célzással hozakodnak el költőket megszégyenítő monológjukkal. Hogy mennyivel tökéletesebb a szívük választottja, mint a feleségük, csak hát a lakás, a hitel, a közös vállalkozás, a gyerekek. De ígérik, eljön majd az ő idejük is, csak jöjjön még össze még ez az üzlet, legyen kicsit nagyobb a gyerek, gyógyuljon meg az anyós - vagy bármi, amivel a következő kitörésig ki lehet húzni.

A kivárók pedig várnak, bíznak, hisznek. Aztán annyira megszokják az egyedüllétre berendezett életüket, a garzont, a magányos hétvégéket és ünnepeket, a vidéki közös sétákat, az otthoni gyertyafényes vacsorákat, hogy egy idő után már nem is vágynak rá, hogy az első helyre lépjenek.

A vak

Ez az a vakság, amiben nem akar látni az ember. Az önkéntes vakok általában a rutint szokták meg. A menetrend szerinti történéseket. Az ő imádottjaik a bujkálók. Akiknek nem nyilvános az Instagramjuk, nem sétálnak kézen fogva senkivel, nem tesznek ki közös képet, és a randik helyszíneit is taktikusan választják. Viszont minden héten jönnek. Egyszer. Sosem többször vagy kevesebbszer. Náluk igazából nem is lehet tudni, ki a szerető. A vak ugyan közel sincs barátnő számba véve, de legalább nála rendszeresen megjelenik a hím.

Az önkéntes vakok általában jó egzisztenciájú, magas pozícióban lévő nők, akiknek nincs szükségük senkire. Büszkék önállóságukra, és bár valószínűleg belül többre vágynak, az önérzetük nem engedi, hogy ezt kifejezzék. Hiszen ők erősek, kemények és magabiztosak.

A harcos

A szerető, aki mindent tud, mindent lát, mindig figyel, és nem éri be a szerepével. Ők általában döntésképtelen, de otthonról talán valóban szabadulni kívánó férfiak mellett találhatók. Itt gyakran mindenki tud mindenkiről - megy is a balhé folyamatosan. Valamiért azonban mégsem tisztázzák a helyzetet. A nők lesik egymást Instagramon, mindig tudják, hol jár a másik. Mindkét háztartásban repülnek a tányérok, de amennyire dúlnak az indulatok, olyannyira dúl a szenvedély is. Általában titkon, legbelül ezt a helyzetet a maga módján minden szereplő élvezi.

A harcos nők legtöbbször tudat alatt büntetik magukat valamiért, vagy egy traumával nem szeretnének szembenézni, és ez a helyzet kapóra jön, mert leköti minden figyelmüket. A harcos nők választottjai nárcisztikus jellemvonásaiknak köszönhetően élvezik, hogy a nők rajtuk vekengenek, értük versenyeznek.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerető szerelem

A "barát"

Néhány férfinak kifinomult orra van a lelkileg súlyosan sérült, szeretetlenségben felnőtt, könnyen áldozattá váló nők kiszimatolásához. Ezeknek a férfiaknak szokott a hálójába akadni a nő "barát". Ők azok a lányok, akikkel az ágyban mindent, de tényleg mindent meg lehet csinálni, függetlenül attól, hogy az jó-e nekik. Ha nem jó, akkor sem mondanák meg semmi pénzért. Sőt! Gyakran hangoztatják, hogy milyen szabadok szexuálisan. Mindezért cserébe pedig nem várnak el semmit.

Számukra mindegy, hogy a férfinak van-e valakije, vagy sem. Az a csepp figyelem, az a néhány gyengédebb érintés, az, hogy néha valaki meghallgatja őket, mindent megér nekik. Ezek a lányok nem veszekednek, nem fejezik ki igényeiket, csak tűrnek. Általában a férfi barátjaként definiálják magukat. Teljes diszkréció mellett, szívesen barátkoznak az esetleges barátnővel/feleséggel is.

A majdnem prosti

Az érzelmileg szinte teljesen elérhetetlen férfiak nem beszélnek az érzéseikről, nem érintenek meg "csak úgy", nem simogatnak, a jövő terveiről pedig hallani sem akarnak. A jelennek élnek, életük színesebb, izgalmasabb az átlagnál, társaságuk kellemes. Amennyiben házasok, feleségük korban hozzájuk passzoló, elegáns asszony. Profi szinten értenek a komfort teremtéshez.

Az ilyen férfi mellett egy nő soha nem unatkozik, nem veszi elő a pénztárcáját, és semmilyen igényei nem maradnak kielégítetlenül. Szép ajándékokat kap, ráadásul csak úgy, bármiféle alkalom nélkül. Drága, márkás, felesleges, de Instagramon jól mutató dolgokat. Az ilyen férfival töltött hétvégék tartalmasak - bár ritkák -, a hétköznapok nyugodtak.

A majdnem prosti nők pedig szeretik a komfortot. Be tudják fogni a szájukat, képesek mosolyogni akkor is, amikor belül üvöltenek. Soha nem kérdeznek feleslegesen. Igényeiket pontosan, gátlás és hiszti nélkül ki tudják fejezni, és egy pár gyémánt fülbevalóért bármit megbocsátanak. Az Instagram-fotóik menő helyeken készülnek, melyeken egyedül szerepelnek, időnként feltűnik egy azonosíthatatlan férfikéz, vagy váll...

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Forrás / She.hu

Tovább
0