Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
HER

"Fontosabb a munkája, mint én?" – Mi van, ha a pasi túl sokat dolgozik?



Egy férfi, aki a munkája megszállottja, nem a legegyszerűbb eset, ha a párkapcsolatotokról van szó. A gyakori telefonálás, túlóra, közös program lemondása mind olyan dolog, ami egy idő után kivágja a biztosítékot egy nőnél.

Nincs viszonyom más nővel – mondják szegények.

Ám a nők ezt már elég nehezen hiszik el, és nem is tudom hibáztatni őket azért, mert kétségeik vannak a mondat valóságtartalmát illetően. Hiszen a jelek valóban hasonlóak: eltávolodás, kevesebb közös program, gyakori hívások, üzenetek a nap legfurcsább időszakaiban.

Kombiné, kombiné, csipkés kombiné.

Félre a kombinálással, csajok, mert néha a pasitok tényleg az igazat mondja, nincs elhidegülés, másik nő a háttérben, csak kifogtatok egy munkamániás pasit. A mai rohanó világban ez egyáltalán nem ritka jelenség, rengeteg nő és férfi van, aki szeretne biztos hátteret kialakítani a mai gazdasági körülmények ellenére, és ez bizony gyakran a magánélet rovására megy.

Éljek ezzel együtt?

Dehogy. Illetve, persze, ez nem ilyen egyszerű. Tina B. Tessina terapeuta szerint ilyen esetben nem jó, ha nekitámadtok a párotoknak, de az sem megoldás, ha jámbor asszony módjára félrenéztek. A párotok gyakran túlbuzgó lehet, s noha nem nehezedik rá fentről nyomás, attól még szeretheti a munkáját, elkaphatja a flow-érzés, ilyenkor szólni kell neki, hogy hékás, nem lesz ez így jó!

Üljetek le vele beszélgetni, mondjátok el az érzéseiteket, és hogy szeretnétek, ha több minőségi időt töltenétek együtt. Hozzatok szabályokat, és húzzatok határokat a munka és a magánélet közé. Dolgozhat otthon is hétvégén, de mindenképpen szánjatok egymásra néhány órát, amikor közösen csináltok valamit, és kizárjátok a munkát. Így nem fogjátok azt érezni, hogy mellőzve vagytok, és idegeskedni sem, hogy más állhat a háttérben.

A kétséget ugyanis a közös időtöltés hiánya váltja ki belőletek, ami teljesen normális. Együtt kell kidolgoznotok az egyensúlyt, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

Higgyétek el, menni fog!

Ezek is érdekelhetnek

Emiatt a 7 férfiszokás miatt szakítanak a nők

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!

Törölni, tiltani vagy csak elengedni – Mit csináljatok az exetekkel a Facebookon?

Forrás / Vous

Tovább
0

Törölni, tiltani vagy csak elengedni – Mit csináljatok az exetekkel a Facebookon?



Szakítás után az első nehéz lépés az, hogy a telefonunkból kitöröljük a közös képeket. Aztán a szerelmes SMS-eket, az üzeneteket, e-maileket, meg úgy nagyjából mindent, amiről eszünkbe juthat az a bizonyos személy. De mi legyen a Facebookkal vagy az Instagrammal? Maradjon az ismerősünk? Nézzük végig, ahogy új szerelembe bonyolódik? Nehéz helyzet.

Ti letörlitek őket, vagy hagyjátok, hogy szenvedve nézzék az adatlapotokat a féltékenységtől? Az  a helyzet, hogy szakítás után mindenki nyitni kezd a világ felé. Eljárunk bulizni, mozizni, felkeressük a régi ismerőseinket és ami a legjobb: be is csekkolunk velük. Csak azért, hogy az egész világ (főleg az exünk) lássa, milyen boldogok vagyunk. Igen ám, de választhatjuk azt is, hogy az életünk egyetlen rezdülését se osszuk meg volt szerelmünkkel, se direkt, se indirekt módon.

Letörölni?

Ha rossz viszonyban váltatok el és látni sem akarjátok, akkor talán a legjobb megoldás, hogy törlitek az ismerőseitek közül. Egy idő után a féltékenységetek már az őrültség szintjét súrolhatja, főleg, ha az exeteknek új barátnője lett. Aztán egyik reggel azon kapjátok majd magatokat, hogy a saját adatlapotok helyett inkább a csaj képeit bámuljátok. Lecsekkoljuk, keressük a hibát, követjük az életét és a leggázabb, mikor ismerősnek jelöljük. NE!

Letörölni és letiltani?

A kedvenc kombóm. Néha azon kapom magam, hogy a letiltott emberek listája hosszabb, mint az ismerőseimé. Hogy miért? Nem tudom. Az exeimmel mindig olyan viszonyban sikerült elválnom, hogy hasonlót inkább nem kívánnék senkinek. Egyrészt azért, mert megbántottak, másrészt pedig nem akarok tudni róluk. Ami volt, az volt, tartott, ameddig tartott, de ennyi. Persze gyengébb pillanataimban azért feloldom őket és igen, néha újra ismerősnek jelölöm valamelyiket.

Inkább engedd el a témát…

Az, hogy az ismerősöd, nem jelenti azt, hogy csak az ő posztjai fognak megjelenni a hírfolyamban. És azt sem jelenti, hogy feltétlen rá kell keresnetek és végig kell néznetek az adatlapját. Tudom, hogy nehéz és furdal majd titeket a kíváncsiság, le akarjátok csekkolni az életét, örültök, ha egyedül maradt és nyilvánosan szenved nélkületek. De ugye tudjátok, hogy ezzel ti is megrekedtek és nem tudtok továbblépni?

Lányok, az van, hogy ne legyetek gázak. Próbáljatok meg felülkerekedni a büszkeségeteken és félretenni a féltékenységeteket.

Ezek is érdekelhetnek

Emiatt a 7 férfiszokás miatt szakítanak a nők

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

Forrás / Vous

Tovább
0

Emiatt a 7 férfiszokás miatt szakítanak a nők



Sokszor elég pár apróság, hogy a nő azt mondja: nem bírja tovább. Ezek a hétköznapi dolgok ráadásul folyton ismétlődnek, így nem csoda, ha csak hosszú idő után jön rá a nő, hogy ezt nem akarja...

Sokszor a férfiak teljesen értetlenül fogadják, amikor a barátnőjük közli, hogy vége mindennek, hiszen egészen úgy festett, hogy minden rendben van a kapcsolatban. Ami általánosságban lehet, hogy úgy is volt, de vannak kisebb szokások, tulajdonságok, amiket hosszú ideig, akár évekig is tűr a nő, nyeli a haragját, aztán angolosan távozik.

1. Nem bírják a férfihisztit

Bizony, a férfiak is gyakran beleesnek ebbe a hibába: egyik nap kenyérre lehet kenni, másik nap pedig a nő lábujjhegyen kell, hogy járjon körülötte, mert mindenbe beleköt a párjuk. Az erősebb nem tagjainak is lehetnek rosszabb napjaik, és nem szégyen elmondani a nőnek, hogy mi a helyzet. Ugyanis a nők sokkal szívesebben meghallgatják a férfit, minthogy elviseljék a folyamatos érzelmi kitöréseket.

2. Amikor a pasi nem egy lepedőakrobata

Vannak helyzetek, amikor hiába van meg az összhang, a szex csapnivaló, a nő tehernek és feladatnak érzi a szerelmeskedést. A nők nagy része szégyelli elmondani, mire van szükségük az ágyban, ezért sokszor a férfiakra hárul a feladat, hogy kérdezzenek, és figyeljék a nő reakcióit.

3. Bosszantó, ha hallgat

A nőket iszonyatosan fel tudja bosszantani, ha a férfi minden alkalommal, amikor beszélgetést kezdeményeznek, csak odamorog egy igent vagy egy nemet, vagy továbbra is a kijelzőt vagy a monitort bújja, és semmit nem lehet vele megbeszélni. A dolgot csak tetőzi, ha a randik között a férfi egyáltalán nem jelentkezik telefonon, és nem is válaszol a nő hívásaira.

4. Ha mindent egyedül tervez meg

Elsőre még romantikus lehet a nő számára, ha a férfi spontán megszervez egy vacsorát, és fél óra múlva az étteremben is ülnek – de ha soha nem kérdi meg a párját, hogy mikor ér rá, vannak-e már tervei estére, azt hosszú távon egy nő se szereti. A nők ugyanis szeretik előre megtervezni a programjaikat, és többet is kell készülődniük egy alkalomra, mint a férfiaknak.

5. Folyton a haverokkal lóg

A nők többségének nincs kifogása az ellen, ha a párjuk elmegy a barátokkal is szórakozni; de ha soha nincs ideje a kapcsolatra, vagy az éjszaka közepén ér haza minden nap a buliból, akkor hamar útilaput kötnek a pasi talpára.

6. Amikor folyton hazudozik

A kegyes hazugságokat mindenki elnézi, de ha a pasi notórius hazudozó, főleg, ha henceg, az taszítja a nőket. A többségük azt se szereti, ha a férfi kíméletből nem árul el valamit; inkább néznek szembe a valósággal.

7. Amikor a férfi munkamániás

A nők ugyan imádják, ha egy férfi szereti a munkáját, és lelkesen csinálja, de azt nagyon nehezen viselik, ha a férfi emiatt elérhetetlen.

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

5 Női Szeretőtípus, Aki Nem Is Akar Kilépni Ebből A Szerepből

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Forrás / Ripost

Tovább
0

A Mindentudó Barátnő majd megmondja, mennyire nem értesz semmihez



Az úgy nem jó, ahogy te kitalálod magadnak az életet, a Mindentudó Barátnőd majd megmondja, mit kellene csinálnod.

HERbarátság barátság önbizalom

Fantasztikus, hogy a Mindentudó Barátnő tényleg mindent tud. Ha beleszeretsz valakibe, akkor majd ő jobban tudja, hogy neked való pasi vagy sem. Ha le akarsz fogyni, majd ő jobban tudja, hogyan kell ezt csinálni. Ha kitalálod magadnak, hogy futni fogsz mindennap, akkor biztos, hogy megjegyzi, hogy hülyeség, mert nála van a bölcsek köve és mindent, mindig jobban tud. Ha felújítod a lakásodat, akkor halál biztos lehetsz benne, hogy nem jó színt választottál a falra és az a csempe, hát az aztán igazán melléfogás, hogy lehettél ilyen felelőtlen, hogy nem hívtad magaddal bevásárolni, hogy majd ő megmondja, milyen lakásban éld le az életed.

Mindig, mindenben meglátja a hibát, és nem habozik tájékoztatni róla, mennyire nem értesz semmihez.

Mérgező barátok, kopjatok le, nincs türelmem hozzátok

Sosem lehetsz elég jó, nála jobb aztán főleg nem. Ha sikeres vagy a tanulmányaidban, munkádban, netalán jobban keresel, mint ő, akkor csak irtó nagy mázlid van, a szerencse csillaga alatt születtél. Az, hogy esetleg a sikereidet magadnak köszönheted és kidolgoztad érte évekig a beledet, fel sem merül benne. Ha gyereked van, akkor biztos, hogy nem neveled jól, túlságosan vagy épp túl kevéssé kötődsz, túlvéded, nem véded eléggé, túl meleg a pulcsi, túl vékony a pulcsi, miért nem adsz már neki szilárd kaját, miért nem szoptatod ötéves koráig, miért hordozod kendőben, hát sosem tanulja meg, hogyan váljon le rólad, miért nem hordozod kendőben, hát így sosem fog szeretni.

HERbarátság barátság önbizalom

A Mindentudó Barátnővel nagyon nehéz együtt lenni. Amikor találkozol vele, előre görcsben van a gyomrod, mert tudod, mi vár rád, hogy újból le leszel szólva, újabb támadás indul az önbizalmad ellen. Azt is tudod, hogy mindezt kedves szavakba csomagolja úgy, hogy ott a helyszínen ne vedd észre, csak utólag verd a fejedet a falba, hogy miért is nem védted meg magad.

Részlet a Se veled, se nélküled című filmből

Mestere annak, hogy úgy forgatja a szavakat, mintha a te érdekedben beszélne, de mindig kiderül, hogy semmi más célja nincs, mint hogy lehúzzon lelkileg.

A találkozótok után rendre olyan érzésed van, mintha átment volna rajtad egy úthenger, mintha kiszívták volna az összes erőt a tagjaidból és semmi másra nem vágysz, mint hogy lefeküdj aludni, esetleg bezombulj a tévé elé valami bugyuta sorozatot nézni, hogy valahogy kitöröld a fejedből a sok negatív kritikát, amit töményen kaptál órákon keresztül.

Valószínűleg belül már érzed, hogy ez nem barátság, ennek nem így kellene lennie, egy igazi barát mellett feltöltődik az ember, támogatást és szeretetet kap. Olyan barátnőre vágynál, akitől nem kell félni, hanem kitárhatod neki a lelked anélkül, hogy ott motoszkálna benned a gondolat, hogy vajon hogyan él majd vissza a bizalmaddal. Nem barátság, ha folyton figyelned kell, nehogy beléd kössön vagy kiigazítson, mert valamiért ettől elégül ki a lelke. Lehet, hogy kevés az önbizalma és a te károdon akarja növelni. Lehet, akkor érzi teljesnek az életét, ha folyton érezteti veled, hogy jobb nálad mindenben. Az is lehet, hogy csak megszokta gyerekkorában, hogy mindig neki van igaza.

HERbarátság barátság önbizalom

Akárhogy is, akármi is az indítéka rá, hogy így viselkedjen veled, tudd, hogy nem a barátod, hiába tűnik úgy, mintha közel állna hozzád. Inkább gondolj rá úgy, mint egy élősködőre, aki az energiáiddal, bánatoddal, fájdalmaddal táplálkozik. És szaladj minél előbb olyan messzire tőle, amennyire csak lehet, mert semmi jó nem fog kisülni egy ilyen mérgező kapcsolatból.

Ezek is érdekelhetnek

10 mondat Madonnától, amit minden nőnek ismernie kell

Miért félsz boldognak lenni?

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!

Forrás / NLC

Tovább
0

3+1 dolog, amit tudnod kell a szerelemről!



Kicsi vagy még, kincsem, nem érted az életet, és nem tudod, mennyi fájdalomtól kímélheted meg magad, ha megjegyzed a szavaimat.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerelem

Lesznek majd szerelmeid, és lesznek olyanok is, akik összetörhetik a szíved. De mit tehetek érted én, aki már megéltem ezt-azt, és szeretném, ha minél kevesebb fájdalommal kéne találkoznod a párkeresés során? Nem a házasságaimmal vagy kalandjaimmal foglak traktálni, hanem a leszűrt, lényeges tapasztalásaimat csomagolom be a jövőd retiküljébe útravalóként, a hamuba sült pogácsa mellé - hogy majd, ha itt lesz az ideje, elő tudd venni, és emlékezz, mire kell vigyáznod. Most figyelj kicsit rám!

Okos nő mindig tudja, mikor kell elbúcsúzni.

Egyszerűen érzi, hogy mikor hűl ki már mindaz, ami valaha tűzzel égett. És ha nem akar sérülni, időben kilép onnan, ahol úgy érzi, már nincs helye. Majd' beledöglik, de nem csinál cirkuszt, nem könyörög, és nem hasal be a férfi alá. Emelt fővel és vérző szívvel mond búcsút, és hagyja, hogy beinduljon a tisztulási folyamat.

Elvégzi magában a nagytakarítást: végigsimogatja a szép emlékeket, óvatosan tartja őket a tenyerében - mint ahogy takarítás közben leemeli a díszeket a szekrényről. Gyönyörködik bennük, majd egyetlen határozott mozdulattal mindet a kukába dobja!

Mert semmi szüksége már arra, hogy a múltat szorongassa. Minek tartson meg olyan emlékeket, amelyek csak fájdalmat okoznak neki? Hiszen csak úgy nyithatja meg magát a majd elkövetkezendő érzelemnek, ha odabent rend van és tisztaság. Hosszú folyamat, fájdalmas, de nem lehetetlen véghezvinni. Egy kis ideig még az önsajnálatnak is van helye, de aztán fel kell állni, megmosni a szétbőgött arcot, smink alá rejteni, és tűsarkakon kilibbenni az ajtón. Mert senkire nem tartozik a fájdalmunk. Éppen ezért a közösségi oldalakat sem szükséges telerakni célozgató idézetekkel, netán "hót szerelmes" számokkal.

HERpárkapcsolat párkapcsolat szerelem

Okos nő nem dől be minden apró bóknak.

Az érzéseire, érzékeire hagyatkozik, amelyekkel ritkán nyúl mellé, hiszen az évek megtanították arra, hogy ne higgyen el mindent, amit hall. Nem könnyű, hiszen amikor rózsaszín szemüveg van rajtunk, olyan homályos lesz minden, hogy hajlamosak vagyunk készpénznek venni azt is, amit nem kellene. Szóval az a mocskos kis megérzés mindig legyen résen!

Okos nő nem hagyja, hogy bohóc legyen.

Aki akkor ugrik ki a dobozból, ha a másik felpattintja a fedelét, mert éppen szüksége van rá. És teljesen mindegy, milyen státuszod van az érintett férfi életében: lehetsz első, lehetsz feleség, lehetsz szerető, mindenkinek jár a kellő tisztelet és törődés. Okos nő soha nem hagyja, hogy parkoló pályára állítsák.

Okos nő nem hiszi el kétszer ugyanazt a mesét.

Mert eljöhet az az idő is, amikor a férfi visszatáncolna. Felbukkan a semmiből X idő múlva, és újrakezdené - mert mondjuk, nem ér el kellő sikert a másik nőnél, aki miatt elhagyott. Uram bocsá' mégsem azt a lovat akarta, hiszen ez is előfordulhat...

Ha visszatáncolna, meglehet, hogy belesajdul a szíved. Pislákolni kezdhet az egykori tűz, ha még nem vagy gyógyult fázisban. Ám egy okos nő nem dől be minden könyörgésnek. Ritka az olyan eset, amikor a csavargó másik fél tettekkel is képes bizonyítani a szándékait, és nem csak néhány napig tartó lelkesedéssel küzdene érted.

Az ámítást pedig csak azok a nők hiszik el, akik nem látják a fától az erdőt. Akikben csak az ego és a birtoklási vágy dolgozik, akik bármit eltűrnek, csak magukénak tudhassák a férfit. A kellő tartással rendelkező hölgyek elintézik egy hűvös és udvarias "kösz, de nem" válasszal a komolytalan próbálkozásokat.

Nem kötöttem kutyabőrbe ezeket a gondolatokat, és nincsenek kőbe vésve sem. De azt tudd, hogy mindannyian megérdemeljük a jót és a megbecsülést, ha tisztán kezdünk bele egy kapcsolatba. És ne feledd, hogy mindez fordítva is igaz. Hiszen a férfiak között is akad bőven olyan, akiknek mi, nők törtük össze szívét. Légy becsületes és egyenes - magaddal és a pároddal egyaránt!

És soha ne add alább...

Ezek is érdekelhetnek

Honnan tudjuk, hogy a férfi szerelmes, anélkül hogy kimondaná?

5 Női Szeretőtípus, Aki Nem Is Akar Kilépni Ebből A Szerepből

Ennyi! A tudomány szerint is egészséges szinglinek lenni

Forrás / She.hu

Tovább
0